Τρίτη 24.05.2022
More

  Μύκονος και Ίος: Ένα βήμα πριν το lockdown-Προειδοποίηση Χαρδαλιά

  Για ποιες περιοχές έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποίησε για πρόσθετα μέτρα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

  Την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid-19, προειδοποιώντας με νέα μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές.

  Ο κ. Χαρδαλιάς στάθηκε στην επιδημιολογική εικόνα σε Μύκονο και Ίο, οι οποίες παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης και είναι ένα βήμα πριν επιβληθούν πρόσθετα μέτρα.

  «Ζητούμε από τις τοπικές αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού. Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών» είπε χαρακτηριστικά.

  Ανησυχία προκαλεί όπως είπε και η επιδημιολογική εικόνα για Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη Πάρο και Ρόδο, όπου καταγράφεται έντονη αύξηση επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. Ο κ. Χαρδαλιάς προειδοποίησε και για την εφαρμογή τοπικών μέτρων περιορισμού της μεταδοτικότητας στις περιοχές αυτές. «Απαιτεί προσοχή ο ιός, ακόμα βρίσκεται ανάμεσα μας πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είναι η πρώτη γραμμή προστασίας» υπογράμμισε.

  Οργή για τους ανεμβολίαστους

  Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη στάση των ανεμβολίαστων, ο κ. Χαρδαλιάς “απασφάλισε”:  «Οι εικόνες που βλέπουμε όλοι εκεί έξω, με λυπούν. Οι άνθρωποι αυτοί παίζουν με τη ζωή τους και κάποιοι παίζουν με τη ζωή και των υπολοίπων και αυτό δεν ξέρω πόσο πραγματικά, ηθικά ή όχι, είναι ανεκτό» είπε.

  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «ειδικά για τους ανεμβολίαστους είναι στοίχημα ζωής και πρέπει να το καταλάβουν», ενώ συμπλήρωσε πως «κάθε χαλάρωση παίζει ρόλο».

  Μάλιστα αναφέρθηκε στη σύσταση του CDC που αφορά στη χρήση μάσκας και σε κλειστούς χώρους ακόμα και στους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Όπως ανέφερε, τόσο οι αποστάσεις όσο και η χρήση μάσκας «παίζουν το ρόλο τους για να επιβραδύνουμε τις συρροές και τη διασπορά του ιού. Σε εμβολιασμένους και μη».

  Ο επιδημιολογικός χάρτης

  Ο Επιδημιολογικός Χάρτης επικαιροποιείται μετά και τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων:

  – Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)

  – Οι Δήμοι Σπετσών, Παξών, και Χίου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πορτοκαλί (Επίπεδο 3)

  – Οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)

  – Οι Δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης, ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)

  – Οι Δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)

  – Οι Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Κίτρινο (Επίπεδο 2)

  – Οι Δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου, πέφτουν επίπεδο και μεταφέρονται στο Πράσινο (Επίπεδο 1).

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ