Κυριακή 26.06.2022
More

  Ναυάγιο στους Παξούς: Ψάχνουν αγνοούμενους στην θάλασσα – Τουλάχιστον 12 νεκροί

  Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή των Παξών μετά το τραγικό ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.

  Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή των Παξών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες.

  Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας έχουν μεταφερθεί οι 21 διασωθέντες μετανάστες του ναυαγίου που σημειώθηκε 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Ο αριθμός των συνολικών μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50. O αριθμός των νεκρών μεταναστών και προσφύγων από το σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά των Παξών έχει φθάσει φτάσει τους 12.

  Ο συνολικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50. Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσα τους να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ αναφέρεται ότι ταξίδευαν πολλές μέρες στη θάλασσα.

  Μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους. Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

  Την ίδια ώρα στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

  Συλλυπητήριο μήνυμα Πλακιωτάκη

  Τη λύπη του για τη σημερινή ανθρώπινη τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Παξών, εξέφρασε με γραπτό μήνυμά του στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

  «Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές. Η επιχείρηση συνεχίζεται», τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ