Πέμπτη 13.06.2024
More

  Νέα Σμύρνη: Κηδεύτηκε ο 16χρονος – Απολογήθηκε ο 18χρονος αδελφός του για τη δολοφονία

  Τελέστηκε η κηδεία του 16χρονου, τον οποίο σκότωσε με ψαλίδι ο 18χρονος αδελφός του μέσα στο σπίτι τους, στη Νέα Σμύρνη.

  Σε βαρύ κλίμα τελέστηκε η κηδεία του 16χρονου, που ο 18χρονος αδελφός του, μετά από καυγά, τον σκότωσε με ψαλίδι στο σπίτι τους, στη Νέα Σμύρνη.

  Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν από νωρίς στο νεκροταφείο και απέτισαν φόρο τιμής στον αγαπημένο τους Τόλη, με λουλούδια ανά χείρας και δάκρυα στα μάτια.

  Απολογήθηκε ο 18χρονος

  Την ίδια ώρα, ενώπιον της 10ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκε την Παρασκευή 29/12, ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 16χρονου αδελφού του. Ο 18χρονος βρέθηκε από νωρίς το πρωί έξω από το ανακριτικό γραφείο για να ξεκινήσει η απολογία του. Προηγήθηκαν οι καταθέσεις των μελών της οικογένειάς του, που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

  Επί δύο ώρες βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο η μητέρα του, η οποία όταν ολοκλήρωσε την κατάθεσή της, απομακρύνθηκε με τη βοήθεια συγγενών της, εμφανώς σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Στην ανακρίτρια κατέθεσε και η γιαγιά των δύο αδερφών, του 16χρονου και του 18χρονου, ενώ στο πλευρό του κατηγορούμενου βρισκόταν από νωρίς και η σύντροφός του, που ήταν η τρίτη μάρτυρας κατά σειρά, η οποία θα κατέθεσε υπέρ του, πριν την απολογία του 18χρονου.

  Ο 18χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Σύμφωνα με τον συνήγορό του, δηλώνει συγκλονισμένος από το αποτέλεσμα της πράξης του, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει τον αδερφό του, καθώς όπως φέρεται να έχει καταθέσει προανακριτικά, το δεξί του χέρι ήταν δεμένο με νάρθηκα μετά από σοβαρό τραυματισμό που είχε, με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνει πόσο σοβαρό τραυματισμό προκάλεσε στον αδερφό του.

  Βεβαίως, όπως έχουν καταθέσει μάρτυρες και μέλη της οικογένειάς του, φέρεται ότι τα δύο αδέρφια τσακώνονταν συχνά. Μάλιστα, το 2022 είχαν συλληφθεί και οι δύο στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, μετά από έναν άσχημο τσακωμό που είχαν. Κανείς φαίνεται ότι δεν μπορούσε να προβλέψει πόσο μοιραίος θα ήταν αυτός ο τελευταίος τσακωμός για μια πραγματικά ασήμαντη αφορμή, όπως έχουν καταθέσει όλοι και ο 18χρονος, για μία μπλούζα, με αποτέλεσμα ο μικρότερος αδερφός να χάσει τόσο τραγικά τη ζωή του.

   

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ