Κυριακή 21.07.2024
More

  Μποναμάς (;) για το Πάρκο Τεχνολογίας και Έρευνας

  Ενώ η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προχωρά, η Περιφέρεια δέχεται προτάσεις χρηματοδότησης από μεγάλα επενδυτικά funds

  Μία νέα διάσταση, δείγμα και της προσπάθειας της Περιφέρειας να πείσει πως δεν πρόκειται να αφήσει στη μέση το εγχείρημα του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, αλλά και του ενδιαφέροντος που υπάρχει, προσέδωσε χθες με δηλώσεις του ο Αλ. Καχριμάνης.
  Ένα μήνα μετά τον «πάγο» που έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης για τη χρηματοδότηση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης από το οποίο φαίνεται πως θα απενταχθεί, ο κ. Καχριμάνης επανέλαβε από τη μία πως για την Περιφέρεια εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την υλοποίηση του έργου και αφετέρου πως έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλες επενδυτικές επιχειρήσεις.
  Μία από αυτές μάλιστα, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης, ενδιαφέρεται όχι μόνο για την εγκατάστασή της στο Πάρκο Τεχνολογίας και Έρευνας, αλλά συνολικά για να αναλάβει το κόστος της επένδυσης της κατασκευής!
  Ο κ. Καχριμάνης δε θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σε αυτήν τη φάση, καθώς πρόκειται για συζητήσεις που γίνονται σε αρχικό στάδιο όπως είπε, όμως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν σχέση και με αντίστοιχη επένδυση στη Δυτική Μακεδονία, συζητούν να αναλάβουν το σύνολο της προϋπολογισθείσας δαπάνης χρηματοδοτώντας το και στη συνέχεια να εισπράττουν οι ίδιοι το ενοίκιο από τους χρήστες.
  Επί του παρόντος βέβαια, για τον κ. Καχριμάνη και την Περιφέρεια παραμένει κυρίαρχο το θέμα της εξεύρεσης χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων που είχε τοποθετηθεί θετικά, αλλά σε πρώιμο στάδιο, ενώ επιπρόσθετα ο περιφερειάρχης είπε πως για τη χρηματοδότηση του 25% γίνονται από κοινού συζητήσεις και με την Τράπεζα Ηπείρου και με την Τράπεζα Αττικής.

  Ασφαλής ο δρόμος Τέροβο – Πηγάδια

  Στο δεύτερο μεγάλο θέμα των ημερών με την κατολίσθηση που προκάλεσε και τη διακοπή της κυκλοφορίας στον νέο οδικό άξονα Τέροβο – Πηγάδια, ο κ. Καχριμάνης τόνισε πως ουδέποτε τέθηκε θέμα ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων από το σημείο, ακόμη και μετά την απομάκρυνση των φερτών υλικών. Επικαλέστηκε μάλιστα και έγγραφες διαβεβαιώσεις του ΙΓΜΕ και ιδιωτών γεωλόγων και γεωτεχνικών που υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την χρήση του οδικού άξονα ο οποίος σημειωτέον δεν έχει παρουσιάσει ζημιές από την κατολίσθηση. Τέλος, ο περιφερειάρχης είπε ότι για την Περιφέρεια δεν τέθηκε κανένα απολύτως ζήτημα για την επικινδυνότητα του οικισμού Πηγαδιών που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την κατολίσθηση, αν και ήταν ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Νίκος Βαϊτσης εκείνος που πρώτος μίλησε για την ανάγκη να δοθούν επαρκείς διαβεβαιώσεις προς τους κατοίκους του χωριού που αισθάνονται πως κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους.

  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ