Πέμπτη 11.04.2024
More

  Νομοσχέδιο για τη διαχείριση και τον έλεγχο του Αιγιαλού

  Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει την Τρίτη 9/1 περιλαμβάνεται και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που αφορά στη διαχείριση και τον έλεγχο του αιγιαλού και των παραλιών.

  Δεδομένων των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί το καλοκαίρι στις παραλίες, ο βασικός στόχος είναι να υπάρχει μια πλήρης και ψηφιακή καταγραφή των δημόσιων εκτάσεων στον αιγιαλό.

  Βέβαια, εδώ θα πρέπει να πούμε ότι θα υπάρχουν αυστηρότεροι όροι παραχώρησης της παραλίας με εξασφάλιση και της προσβασιμότητας από την πλευρά των πολιτών, αλλά να υπάρχουν και τιμές οι οποίες θα διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον. Η παραχώρηση δηλαδή προς εκμετάλλευση για τις παραλίες.

  Βασικό ρόλο βέβαια θα παίξει και η σύγχρονη τεχνολογία, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθούν GPS αλλά και κάμερες και φωτογραφίες οι οποίες θα τραβηχτούν και θα γίνει σύγκριση με το παρελθόν το 2011 για εντοπισμό τυχόν παραβάσεων, αλλά και μια πλατφόρμα που θα μπορούν να γίνουν καταγγελίες για αυθαιρεσίες από την πλευρά των πολιτών.

   

  Πηγή: ΕΡΤ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ