Παρασκευή 17.09.2021
More

  Ντοκουμέντο από τη ρωγμή στο Κεμάλ Ρέις μετά την επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος»

  Ελληνικές εφημερίδες παρουσιάζουν φωτογραφίες που, σύμφωνα με το ρεπορτάζ τους, αποκαλύπτουν ρωγμή στο Κεμάλ Ρέις

  Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε φωτογραφία – ντοκουμέντο από την ρωγμή που προκλήθηκε στην τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις», από την επακούμβηση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

  Η ζημιά προκλήθηκε εξαιτίας των χειρισμών του Τούρκου κυβερνήτη της φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ, όταν επιχείρησε να παρεμποδίσει την αλλαγή θέσης που έκανε η ελληνική φρεγάτα.

  Λίγο αργότερα, η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε μία ακόμα φωτογραφία της ρωγμής στο τουρκικό πλοίο.

  Το χρονικό του «ατυχήματος»

  Τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου, και ενώ ο ελληνικός στόλος είχε αναπτυχθεί απέναντι στον τουρκικό που συνόδευε το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ο Τούρκος κυβερνήτης του Κεμάλ Ρέις έκαναν έναν λανθασμένο, όπως αποδείχτηκε, ελιγμό, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» να προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές στο «Κεμάλ Ρέις».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο κυβερνήτης της «Λήμνος» είδε πως το «Κεμάλ Ρέις» πλησίαζε ακάθεκτο με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για εξακολούθηση της ευθείας πορείας και η πλώρη του ελληνικού πολεμικού πλοίου καρφώθηκε στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η πρύμνη της ελληνικής φρεγάτας έφθασε ελάχιστα λίγα μέτρα από το αντλιοστάσιο του «Κεμάλ Ρέις», που αν είχε χτυπηθεί θα οδηγούσαν το πλοίο σε πολύμηνο παροπλισμό για επισκευή.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ