Τρίτη 15.06.2021
More

  Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων

  Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ασφαλή επαναλειτουργία, μίλησε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Τζούφη

  «Η κυβέρνηση πρέπει να αυξήσει άμεσα τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό και να συνεργαστεί με του Δήμους ώστε να αυξηθούν οι σχολικές αίθουσες και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη», τόνισε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

  Παράλληλα επεσήμανε πως «υπάρχει αναζωπύρωση της πανδημίας, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί τους φθινοπωρινούς μήνες. Και η επαναλειτουργία των σχολείων -δίχως την κατάλληλη προετοιμασία- μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά όσον αφορά την εξάπλωση του κορονοϊού».

  Σημείωσε πως «το υπουργείο Παιδείας δεν έχει παρουσιάσει κανένα ουσιαστικό και σαφές σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων, χάνοντας πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου». Υπογράμμισε επίσης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ώστε να υπάρξει διακομματική συζήτηση και συνεννόηση».

  Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μια σειρά από παραδείγματα άλλων χωρών, οι οποίες αύξησαν τις δαπάνες για εκπαιδευτικές υποδομές και εκπαιδευτικούς. «Αντίθετα, η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία της κας Κεραμέως, νομοθέτησε την ακατανόητη αύξηση του αριθμού των μαθητών στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ