Δευτέρα 24.06.2024
More

  Οι απουσίες μαθητών θα δικαιολογούνται και για άλλες ιογενείς λοιμώξεις εκτός του κορωνοϊού

  Τα σχολεία όλης της χώρας έχουν ανοίξει και τα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν εκτοξευθεί

  Εγκύκλιο σχετικά με τις απουσίες μαθητών από τα σχολεία της χώρας, λόγω της έξαρσης των ιογενών λοιμώξεων και κυρίως του κορονοϊού εξέδωσε σήμερα (10.01.2024) το υπουργείο Παιδείας.

  Τα σχολεία όλης της χώρας έχουν ανοίξει και πάλι από την περασμένη Δευτέρα (08.01.2024), και τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν εκτοξευθεί, ενώ γενικότερα παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων στις ιογενείς λοιμώξεις.

  Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας, εξέδωσε εγκύκλιο, με την οποία ενημερώνει ότι οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών δεν θα προσμετρώνται.

  Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

  «Ενημέρωση σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω των εποχικών ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων»

  Σχετ. : Το με αρ. πρωτ Γ.Π.Δ1α/Γ.Π.οίκ.1515/09-01-2024 έγγραφο του Υπουργείου Υγείας

  Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 24 της αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄2005), με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση των εποχικών ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού, από 1ης Νοεμβρίου 2023 έως και 31 Μαρτίου 2024.

  Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ