Τρίτη 17.05.2022
More

  Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

  Την παράταση των μέτρων κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

  Όπως σημειώνεται στην επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, η Επιτροπή εξέτασε την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και αποφάσισε την παράταση των μέτρων.

  Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας:

  «Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα».

  Οι δεκάδες νεκροί που ανακοινώνονται καθημερινά τις τελευταίες μέρες, με την ταυτόχρονη αύξηση των νοσηλειών, αποδεικνύουν ότι η πανδημία είναι εδώ και κάνουν τους επιστήμονες να είναι σκεπτικοί για το κατά πόσο θα ήταν τώρα η κατάλληλη ώρα να αρθούν τα μέτρα.

  Μέχρι τέλος Ιανουαρίου τα μέτρα

  Έτσι, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή συνεδρίαση αξιολόγησε τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, παρότι είναι ικανοποιημένη από την τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, και αποφάσισε την παράταση των μέτρων.

  Σημειώνεται πως η παράταση που είχε ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας την περασμένη εβδομάδα ισχύει μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου (ώρα 06:00), όπως προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ, και η νέα παράταση που αποφάσισε η Επιτροπή, ισχύει μέχρι τέλος του μήνα, δηλαδή μέχρι 31 Ιανουαρίου.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ