Σάββατο 04.12.2021
More

  Πάτρα: Γέννησε στη μέση του δρόμου -Δεν πρόλαβε να πάει στο νοσοκομείο

  Στη μέση του δρόμου στην Πάτρα, μια νεαρή μητέρα έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο αγοράκι, το απόγευμα της Κυριακής.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το gnomip, το μωρό γεννήθηκε ξαφνικά προτού προλάβει η μητέρα του να μεταβεί στο Νοσοκομείο και τον ομφάλιο λώρο έκοψαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι κλήθηκαν για επείγον περιστατικό στο σημείο.

  Οπως αναφέρει το τοπικό μέσο, όταν οι διασώστες έλαβαν σήμα για να μεταβούν στο σημείο, με έκπληξη είδαν τη νεαρή μητέρα στο οδόστρωμα, να έχει γεννήσει το αγοράκι της καθώς έσπασαν τα νερά και η κοπέλα πονούσε.

  Αμέσως, παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο νεογέννητο και στη μητέρα τους, διαπιστώνοντας πως και οι δύο έχαιραν άκρας υγείας.

  Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το gnomip, κάτοικος της περιοχής την είδε και ενημέρωσε το ΕΚΑΒ ενώ προσέτρεξε να της προσφέρει βοήθεια.

  «Μια αχτίδα φωτός και ελπίδας εν μέσω πανδημίας»

  Το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, ενώ εκλήθη και η Κινητή Μονάδα επανδρωμένη με γιατρό. Το ένα ασθενοφόρο παρέλαβε το μωρό, το άλλο τη μητέρα, προκειμένου να διακομισθούν στο νοσοκομείο και να λάβουν ιατρικής φροντίδας.

  Πάντως, και οι παρευρισκόμενοι πολίτες βοήθησαν προσφέροντας μια κουβέρτα για να τυλιχθεί το μωρό. «Ηταν ένα όμορφο συμβάν, μια αχτίδα φωτός και ελπίδας εν μέσω πανδημίας, τούτο το δύσκολο καιρό», σχολίασε, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, ο Ανδρέας Κουργιαλάς, ένας εκ των δύο διασωστών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ