Δευτέρα 18.10.2021
More

  CureVac: Αποσύρει το πρώτο εμβόλιο που είχε αναπτύξει για την Covid

  Ακυρώνει την αίτηση έγκρισης στον ΕΜΑ και τη συμφωνία πώλησης δώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση 

  Να αποσύρει την αίτηση που έχει καταθέσει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την έγκριση επείγουσας χρήσης του εμβολίου πρώτης γενιάς που προετοίμαζε για τον κορωνοϊό, αποφάσισε η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac, σύμφωνα με ανακοίνωσή της την Τρίτη.

  Τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τελικού σταδίου των δοκιμών της τον Ιούνιο, έδειξαν πως το εμβόλιό της προστατεύει από την Covid σε ποσοστό 47%, με συνέπεια η εταιρεία να οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση. Ωστόσο, έκανε γνωστό πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την GSK για την ανάπτυξη ενός εμβολίου δεύτερης γενιάς, το οποίο θα στηρίζεται στην τεχνολογία mRNA.

  Η απόσυρση της αίτησης για το εμβόλιο της CureVac, βάζει τέλος και στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αγορά άνω των 400 εκατομμυρίων δόσεων.

  Όσο για το εμβόλιο δεύτερης γενιάς, οι δοκιμές αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, στοχεύοντας στην εξασφάλιση έγκρισης χρήσης μέσα στο 2022. Η CureVac ανέφερε, μάλιστα, πως τα πρόωρα αποτελε΄σματα δοκιμών σε ζώα, δείχνουν ισχυρή απόκριση σε σύγκριση με το προηγούμενο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ