Κυριακή 25.07.2021
More

  Πέτσας: «Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια»

  Το να κλείσουν τα διόδια ενόψει του Πάσχα είναι κάτι που θα γίνει αν χρειαστεί, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  

  «Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια, αλλά στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση», διευκρίνισε.

  Ο κ. Πέτσας επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται και ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων πολιτών και είναι κάτι που αν είναι να γίνει θα γίνει μέσα στα επόμενα δύο με τρία 24ώρα.

  «Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακομίσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα» σημείωσε. Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για αυτούς που δεν είναι συνεπείς ώστε οι συνεπείς να μην νιώσουν μεγαλύτερο περιορισμό. Καταγράφεται κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα ή πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα. Κανείς δεν πήγαινε σούπερ μάρκετ τρεις φορές τη μέρα πριν την κρίση. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα», τόνισε.

  Σχολιάζοντας καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός μτακινήσεων δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση. Αν ήμουν στο χωριό και είναι η διαμονή μου στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό με όποια δικαιολογία σκαρφιστώ. Ο κανόνας είναι συγκεκριμένος».

  Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος είπε πως κάποιοι μέσω των λογιστών τους ή μέσω taxisnet αλλάζουν τις μόνιμες κατοικίες τους και τις δηλώνουν στην επαρχία για να μετακινηθούν για το Πάσχα. «Είναι λίγοι, αλλά το κάνουν… Η ΕΛΑΣ θα είναι στα διόδια δε θα πάει κάνεις στην επαρχία, έχουμε πόλεμο» διεμήνυσε ο ΓΓ των ειδικών φρουρών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ