Δευτέρα 18.10.2021
More

  Πέτσας: «Υποχρεωτική η μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ»

  Η Ελλάδα θα υποδεχθεί τουρίστες με υγειονομικά πρωτόκολλα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ενδεικτικά ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις μεταφορές.  

  Το απόγευμα, στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, θα ανακοινωθεί το πρωτόκολλο για τις μεταφορές και το πώς θα γίνονται τα ταξίδια με πλοία, αεροπλάνα και τρένα. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα απελευθερώνονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Κρήτη και την Εύβοια.

  «Αυτά που θα ανακοινώσουμε σήμερα θα δείχνουν ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το θέμα του τουρισμού με σοβαρότητα και έχει ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο και ξεδιπλώνουμε. Γιατί όλα τα μάτια του κόσμου είναι στην Ελλάδα, ως μία σημαντική χώρα για τον τουρισμό παγκοσμίως», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

  «Το βασικό, όμως, είναι ότι όλοι οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο για να μετακινηθούν, θα φορούν μάσκα. Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα. Και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές. Θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν, όχι μόνο τους ταξιδιώτες, αλλά κα τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες, είτε μιλάμε για ένα πλοίο, είτε ένα αεροπλάνο ή ένα ταξιδιωτικό γραφείο. Το ίδιο ισχύει και για τις οδικές μεταφορές, ιδίως τις μετακινήσεις με πούλμαν, με ΚΤΕΛ, στα οποία θα υπάρχει αρκετός κόσμος. Όχι φυσικά για το ΙΧ αυτοκίνητο. Όλα αυτά θα συνθέτουν ένα συνεκτικό πλαίσιο, το οποίο θα γνωρίζουν όλοι από πριν, όσοι θα επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας», εξήγησε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Σε ό,τι αφορά στις οργανωμένες παραλίες, που θα ανοίξουν το Σάββατο, ανέφερε ότι άνθρωποι της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τους επαγγελματίες του χώρου θα συμβουλεύουν το προσωπικό και τους επισκέπτες ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

  «Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο. Τα μέτρα υγιεινής και προστασίας και οι αποστάσεις. Χωρίς αυτά θα έχουμε πρόβλημα. Θα είναι εκεί για να δίνουν συμβουλές και όχι για να επιβάλλουν πρόστιμα. Αλλά αν χρειαστεί και υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, θα ελεγχθεί. Οι υπόλοιποι δεν είναι κορόιδα», πρόσθεσε.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ