Δευτέρα 22.04.2024
More

  Πλεύρης: Νέα ενίσχυση του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις

  Μετά από τις επίμονες διαμαρτυρίες των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικοεργαστηριακών γιατρών για τις υπέρογκες επιστροφές (clawback) στο κράτος, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προχώρησε σε ενίσχυση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση του κλάδου.

  Κατά 15 εκατ. ευρώ ενισχύεται επιπλέον ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ, εξαιτίας της αύξησης των εξετάσεων λόγω πανδημίας, όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Έτσι συνολικά το κονδύλι που διατίθεται φέτος από την πλευρά του κράτους για τις εργαστηριακές εξετάσεις αγγίζει τα 75 εκατ. ευρώ.

  Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης, τόνισε:

  «Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ αναφορικώς με τις πράξεις των διαγνωστικών εξετάσεων για το έτος 2022 ενισχύεται με επιπλέον 15 εκ. ευρώ, καθώς υπηρξε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αύξηση των διαγνωστικών εξετάσεων λόγω της πανδημίας. Μετά και από αυτήν την παρέμβαση ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός έχει ενισχυθεί είτε απευθείας είτε με ανακατανομή πόρων του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για το 2022 με σχεδόν 75 εκ ευρώ. Παράλληλα συνεχίζεται η διαβούλευση για τη θεσμοθέτηση διαρθρωτικών μέτρων. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε τα εργαστήρια και τους ιδιώτες γιατρούς και αναγνωρίζουμε την αυξημένη ζήτηση που οδηγεί και σε αύξηση του claw back».

  Η έκτακτη αυτή επιχορήγηση ήταν αίτημα του κλάδου των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, οι οποίοι ζήτησαν αύξηση των κονδυλίων εξαιτίας των της «έκτακτης συνθήκης του κορονοϊού», ενώ την ίδια στιγμή όπως ανέφεραν «διαχρονικά ο προϋπολογισμός των διαγνωστικών εξετάσεων είναι υποχρηματοδοτημένος σε σχέση με τις εκπεφρασμένες ανάγκες του πληθυσμού μέσω της παραπομπής για διαγνωστικές εξετάσεις!».

   

   

  Πηγή: iatropedia.gr

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ