Παρασκευή 09.06.2023
More

  Ποια μέτρα έρχονται μετά τα 8.613 κρούσματα

  Επιστράτευση γιατρών και αλλαγές στα σούπερ μάρκετ

  Η επέλαση του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού, αναγκάζει την κυβέρνηση να βγάλει από τη «φαρέτρα» της και νέα «όπλα» κατά της πανδημίας, προκειμένου να ανακόψει την πορεία της και να ενισχύσει το ΕΣΥ.

  Ήδη, από σήμερα, ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, η οποία θα αρχίσει πρώτα από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, περιοχές δηλαδή όπου η επιδημιολογική τους εικόνα παραμένει εδώ και καιρό άσχημη, με την πίεση στα νοσοκομεία να είναι ασφυκτική.

  Παράλληλα, η κυβέρνηση εντείνει και την εκστρατεία πειθούς για τον εμβολιασμό, ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα μέτρων για περιορισμό των ατόμων σε δημόσιους χώρους που δημιουργείται συνωστισμός, όπως π.χ. στα σούπερ μάρκετ.

  Πάντως, το κυβερνητικό επιτελείο αποκλείει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, θεωρώντας ότι θα πρόκειται για πισωγύρισμα, από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πλέον το όπλο του εμβολίου.

  Ξεκινά η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών

  Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση ξεκινά από σήμερα η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, ώστε να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

  Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, η επιστράτευση θα ξεκινήσει πρώτα στη Βόρεια Ελλάδα, μετά στη Θεσσαλία και όπου υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και πίεση στα νοσοκομεία.

  Το μέτρο αυτό κρίνεται αναγκαίο, καθώς υπάρχουν και γιατροί που είναι σε αναστολή και δεν δύνανται να επιστρέψουν στην εργασία τους.

  Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, το ΑΧΕΠΑ ξεκίνησε χθες την εφημερία με τρεις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και γεμάτα κρεβάτια, με το προσωπικό να ανησυχεί για το πώς θα κυλήσει το βράδυ.

  Τι εξετάζεται για τα σούπερ μάρκετ

  Από την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους οι οποίοι καλούνται να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, συζητείται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τετραγωνικά μέτρα ανά πελάτη στα σούπερ μάρκετ, ώστε να μπαίνουν λιγότεροι.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ