Πέμπτη 13.06.2024
More

  Πώς σώθηκαν 63 μαθητές Δημοτικού από το σεισμό-Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη

  Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με το διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου

  Τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με το διευθυντή του δημοτικού σχολείου στο Δαμάσι Τυρνάβου, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό των 6 Ρίχτερ

  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γρηγόρη Λέτσιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  “Τα παιδιά είναι μία χαρά”, ήταν το πρώτο που είπε ο διευθυντής του σχολείου στον πρωθυπουργό, ο οποίος τον συνεχάρη για την ψυχραιμία και την αφοσίωση του, πολλώ δε μάλλον που η περιοχή δε δίνει συχνά τέτοιους σεισμούς. “Μας κάνατε υπερήφανους”, είπε ο κ. Μητσοτάκης στο διευθυντή, ο οποίος τόνισε ότι ήταν η ψυχραιμία των συναδέλφων του και η ετοιμότητα των παιδιών να εφαρμόσουν το σχέδιο εκκένωσης, που έσωσε ζωές καθώς το σχολείο είναι πλέον ετοιμόρροπο.

  “Φαντάζομαι το κτίριο δε σώζεται” του είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Λέτσιος απάντησε ότι κατά τη γνώμη του θέλει κατεδάφιση.

  Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί της ΚΤΥΠ ΑΕ, που έχει στείλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έλεγχο ζημιών στη περιοχή, θα εξετάσει και το συγκεκριμένο σχολείο.

  Ο διευθυντής του δημοτικού δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλη χαρά των κατοίκων του χωριού να έχουν νέο σχολείο, αφού ευτυχώς δεν έχουν κάποιο θύμα. Σημείωσε ότι το υπό κατάρρευση πετρόκτιστο διωροφο κτίριο είναι του 1938.

  “Θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο”, τον διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ