Σάββατο 02.07.2022
More

  Πόσα άτομα επιτρέπονται στο εορταστικό τραπέζι

  Το μέγιστο όριο διαφοροποιείται ανάλογα με το αν η συγκέντρωση θα γίνει σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο

  Τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ατόμων για το πασχαλιάτικο τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα σε σπίτια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επικαιροποιημένων, έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

  Την Κυριακή του Πάσχα, θα επιτρέπονται έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο αλλά 12 άτομα σε εξωτερικό χώρο, ενώ συστήνεται η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ από όλους. Για την μετακίνηση από και προς τον προορισμό, οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν με SMS τον κωδικό 6, στο 13033.

  Από αύριο το πρωί, θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας έως και την Κυριακή του Πάσχα θα ισχύει από τις 10μμ έως τις 5πμ.

  Από τη Δευτέρα του Πάσχα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά κάθε βράδυ στις 11μμ και οι καφετέριες και τα εστιατόρια – των οποίων οι εξωτερικοί χώροι θα επαναλειτουργήσουν από τις 3 Μαΐου – θα πρέπει να κλείνουν στις 10:45μμ. Και σε αυτή την περίπτωση η μετάβαση από και προς τα εστιατόρια και τις καφετέριες θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6, με SMS στο 13033.

  Στα καταστήματα εστίασης δεν θα επιτρέπεται μουσική.

  Τα SMS θα καταργηθούν μετά το άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό, οι οποίες  επιτρέπονται από τις 15 Μαΐου), όπως ξεκαθάρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ