Πέμπτη 26.05.2022
More

  Η μάχη των μαχών για τον ΣΥΡΙΖΑ το εργασιακό νομοσχέδιο

  Σε εγρήγορση καλεί ο Γ. Στέφος

  Σε μάχη των μαχών αναδεικνύεται για τον ΣΥΡΙΖΑ το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο θα έρθει στην Βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα από τον Κωστή Χατζηδάκη.

  Η Ολομέτωπη επίθεση είναι μονόδρομος για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη ενημερωτική καμπάνια για το εργασιακό.

  Ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος ακολούθησε την λογική που ανέπτυξε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

  Σύμφωνα με τον κ. Στέφο εάν περάσει αυτό το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τότε όλα όσα ξέρουμε και γνωρίζουμε θα πρέπει να τα ξεχάσουμε! «Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει μεταξύ άλλων τετραήμερη εργασία, ελαστικοποίηση των ωραρίων απασχόλησης. Η κυβέρνηση καταργεί το οκτάωρο, καταργεί την ζωή όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα με αξιοπρέπεια…» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην βουλευτής.

  Να καταλάβουν οι πολίτες τι πάει να γίνει

  Ο κ. Στέφος κάλεσε όλους να αντιληφθούν τι επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ. Υπογράμμισε ότι στη πραγματικότητα, το νομοσχέδιο και η συζήτηση που γίνεται αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

  »Η προάσπιση της εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων αφορά τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας, αφορά τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, αφορά κάθε μορφή εργασίας και ιδιαίτερα αφορά τους νέους ανθρώπους και την προοπτική τους» υπογράμμισε, αποτυπώνοντας την αγωνία που συναντούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις περιοδείες που έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά και στις συναντήσεις που έχουν με εργασιακούς φορείς.

  Τέλος, απάντησε στην ανακοίνωση της ΝΔ αναφορικά με «συνθήματα παρελθόντος» που φαίνεται να χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο φέρνει εργασιακό μεσαίωνα «θα γυρίσουμε πολλές δεκαετίες πίσω. Εάν περάσει, θα περάσει μόνο με τις ψήφους της κυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ο,τι μπορεί να το ανατρέψει».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ