Κυριακή 26.06.2022
More

  Πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες – Τι ισχύει για τις ευάλωτες ομάδες

  Για τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και το πότε θα αρθεί το μέτρο αυτό, μίλησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φοράνε μάσκες. Οι ειδικοί παρατηρούν τα επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία βελτιώνονται, προκειμένου να αποφασίσουν για το πότε θα καταργηθούν οι μάσκες.

  Μία πρώτη ημερομηνία, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, είναι η 1η Ιουνίου. «Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πώς κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση», δήλωσε.

  «Υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο».

  Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

  Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως την 1η Ιουνίου θα αποφασιστεί σε ποιες περιπτώσεις θα διατηρηθεί η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ