Τρίτη 28.06.2022
More

  «Πράσινο φως» στον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών: Ανοίγει η πλατφόρμα την Παρασκευή

  «Πράσινο φως» στον εμβολιασμό των παιδιών 12-15 ετών δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

  Οπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου, η Επιτροπή γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών με στόχο την προστασία της υγείας των παιδιών. Η κυρία Θεοδωρίδου υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού για άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα, ενώ τόνισε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα συμβάλει στην προστασία των ευάλωτων ατόμων στο οικογενειακό περιβάλλον, αλλά και θα διατηρήσει τη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. «Τα οφέλη υπερτερούν των ενδεχόμενων παρενεργειών», δήλωσε.

  Πώς μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εμβολιασμού

  Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος γνωστοποίησε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού για τους 12 ετών και άνω θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

  Τα ραντεβού μπορεί να κλείσει στο emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet οποιοσδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ή στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

  Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή κηδεμόνα τους.

  Θεοδωρίδου: Ραγδαία η αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους

  Κατά την ομιλία της, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, επισήμανε τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία που παρατηρείται στη χώρα μας και ότι τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.

  Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών μίλησε για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι η παρενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια -στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατομμύριο εμβολιασθέντων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ