Τρίτη 05.03.2024
More

  ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ -Έρχεται η ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω gov.gr

  Ο Κ. Πιερρακάκης μετέφερε πολύ θετικές εξελίξεις που θα διευκολύνουν τους Digital Nomads να έρθουν στην Ελλάδα για την εργασία τους.

  Οι προοπτικές που προσφέρουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας οι ψηφιακοί νομάδες και οι ευκαιρίες που αναδύονται για τον ελληνικό τουρισμό αναδείχτηκαν κατά το πρώτο συνέδριο της Marketing Greece με ονομασία «1ο Summit Work From Greece».

  Στελέχη της κυβέρνησης που βρέθηκαν στο συνέδριο τόνισαν ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην προσέλκυση επισκεπτών που θα επιλέξουν τη χώρα μας για την εργασία τους.

  «Ιδανικός προορισμός η Ελλάδα για Digital Nomads»

  Από την Πάτρα όπου βρίσκεται μαζί με την αποστολή του πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι η Ελλάδα στα μάτια ενός Βορειοευρωπαίου αποτελεί ιδανικό προορισμό, είτε για να εργαστεί ως ψηφιακός νομάς, είτε να ζήσει μετά τη σύνταξη του.

  Άλλωστε είναι δεκάδες και οι αγορές κατοικιών ανά την Ελλάδα, από Eυρωπαίους που θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα, όπως είπε.

  Για τον υπουργό Τουρισμού, η Ελλάδα μπορεί να παντρέψει την παραδοσιακή φιλοξενία με τα σύγχρονα εργαλεία μάρκετινγκ που ευνοούν την ανάδειξη νέων τουριστικών προϊόντων.

  Μάλιστα ο κ. Κικίλιας μετέφερε στο ακροατήριο του συνεδρίου την επιθυμία στελεχών μεγάλων διεθνών τουριστικών επιχειρήσεων να εργαστούν στην Ελλάδα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας με το κλίμα της βοηθάει στην ψυχολογία των εργαζομένων τους.

  Μια περιοχή που περιγράφεται ως η πλέον επιθυμητή για τους ψηφιακούς νομάδες είναι η Κρήτη. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε ότι ήδη υπάρχει σχετική στρατηγική προβολής του νησιού στο μέτωπο αυτό και πολλοί είναι αυτοί που ζούνε και εργάζονται απομακρυσμένα από την Κρήτη.

  Έρχεται η ίδρυση ατομικής επιχείρησης

  Πάντα με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη του νέου αυτού τουριστικού προϊόντος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μετέφερε πολύ θετικές εξελίξεις που θα διευκολύνουν τους Digital Nomads να έρθουν στην Ελλάδα για την εργασία τους.

  Όπως είπε, σε λίγες εβδομάδες θα γίνει πράξη η ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του Gov.gr, ενω παράλληλα θα μεταφραστούν στα αγγλικά υπηρεσίες που περιλαμβάνει το Gov.gr.

  Σύμφωνα με τον υπουργό, κάθε μέρα και μια νέα υπηρεσία προστίθεται στο Gov.gr. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 οι ψηφιακές συναλλαγές των πολιτών ανέρχονταν σε 9 εκατομμύρια και φέτος έχουμε φτάσει το 1 δισεκατομμύριο.

  Έρχεται η Ιατρική Visa

  Στην παρέμβαση του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που αφουγκράστηκε την νέα τάση γύρω από τους ψηφιακούς νομάδες που με ένα λάπτοπ κάνουν την εργασία τους μετακινούμενοι σε όλο τον πλανήτη.

  Ήδη, όπως εξήγησε, το υπουργείο Εξωτερικών έχει υιοθετήσει και εκδίδει την Business Visa, την Digital Nomads Visa, την Students Visa και προχωρά στην έκδοση της Ιατρικής Visa, με στόχο να ενισχυθεί ο ιατρικός τουρισμός.

  Σε κάθε περίπτωση, τα προξενεία της Ελλάδας που εκδίδουν Visa για ξένους επισκέπτες κινούνται προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού με στόχο να καταστούν ψηφιακά εκδοτήρια και ο κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί με λίγα κλικ να εξυπηρετείται.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ