Πέμπτη 13.06.2024
More

  Ρόδος: 50χρονος κρατούσε γυναίκα με τη βία σπίτι του και την εξέδιδε

  Της έταξε πως θα της εξασφάλιζε μία καλύτερη ποιότητα ζωής

  Υπόθεση εμπορίας ανθρώπου εξιχνιάστηκε στη Ρόδο, καθώς ένας 50χρονος κρατούσε με τη βία μία νεαρή γυναίκα σπίτι του και την εξέδιδε έναντι αμοιβής.

  Ύστερα από στοχευμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 50χρονος αλλοδαπός. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για αρπαγή, εμπορία ανθρώπων, παράνομη βία και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης.

  Ο 50χρονος προ ετών γνώρισε μέσω διαδικτύου και έπεισε νεαρή ομοεθνή του να ταξιδέψει στη Ρόδο με το πρόσχημα ότι θα της εξασφάλιζε μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Μόλις η νεαρή κοπέλα έφτασε στη Ρόδο, ο 50χρονος της αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα και στη συνέχεια την κρατούσε έγκλειστη στο σπίτι. Μάλιστα, ο 50χρονος φέρεται να την εξανάγκαζε με τη βία σε ερωτικές συνευρέσεις με τρίτα άτομα, έναντι αμοιβής που καρπωνόταν ο ίδιος.

  Επίσης, ο άνδρας φέρεται να ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία στη νεαρή γυναίκα, ενώ έλεγχε μέχρι και την επικοινωνία με τα συγγενικά της πρόσωπα.

  Στο σπίτι και στο όχημα του 50χρονου έγινε έρευνα της αστυνομίας. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.587 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα. Ο άνδρας συνελήφθη και σήμερα οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ αναφορικά με τη φροντίδα της νεαρής γυναίκας ενεργοποιήθηκε πρωτόκολλο συνεργασίας με κατάλληλη δομή φιλοξενίας.

  -Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω,  τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο sos15900@isotita.gr

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ