Σάββατο 20.04.2024
More

  Σεισμός 4,8 Ρίχτερ κοντά στο Λεωνίδιο

  Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί κοντά στο Λεωνίδιο. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις γύρω πόλεις,στα Μέγαρα αλλά και σε περιοχές της Αττικής.

  Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 16 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, στη μέση του Αργολικού Κόλπου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 14,5 χλμ.

  Ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί σε κοντινή απόσταση και συγκεκριμένα μία δόνηση 2,5 Ρίχτερ στα 14 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του Λεωνιδίου, μία δόνηση 2,7 Ρίχτερ στο ίδιο σημείο, 2,5 Ρίχτερ στα 13 χλμ βορειοανατολικά του Λεωνιδίου και ακόμα μία μεγέθους 3,3 Ρίχτερ στα 15 χλμ βόρεια, βορειοανατολικά του Άστρους Κυνουρίας.

  Λέκκας: Δύσκολο να πούμε εάν είναι ο κύριος σεισμός

  Για μια περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας, σχολιάζοντας τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 7:20 το πρωί κοντά στο Λεωνίδιο.

  «Ο σεισμός είναι σε μία περιοχή που δεν έχει έντονη σεισμικότητα. Γειτνιάζει βεβαίως με την περιοχή του Λεωνιδίου που υπάρχουν μεγάλες δομές και ρήγματα, αλλά θα δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζεται κάτι το ιδιαίτερο μέσα στον Αργολικό κόλπο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λέκκας και τόνισε ότι ακόμη «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, είναι νωρίς, είναι δύσκολο να το πούμε ακόμη».

  Επιπλέον ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές, ενώ πρόθεσε ότι δεν αναμένεται προς το παρόν να συνεδριάσει η Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης του ΟΑΣΠ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ