Πέμπτη 18.04.2024
More

  Παρατείνονται τα μέτρα για συνοδούς και ασθενείς στο «Χατζηκώστα»

  Την απαγόρευση επισκεπτηρίου και τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας παρατείνει ως το τέλος Ιανουαρίου η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα λόγω της έξαρσης κορωνοϊού και ιώσεων.

  Εμβολιασμένοι και ανεβολίαστοι συνοδοί ασθενών θα εισέρχονται μετά από καθημερινή διενέργεια rapid test ενώ εργαστηριακός έλεγχος συστήνεται και για ασθενείς που προσέρχονται για εξέταση σε τακτικό ραντεβού ή εκτάκτως.

  Το Σαββατοκύριακο, θα ισχύει rapid test (48 ωρών) που θα έχει διενεργηθεί την Παρασκευή, για τους συνοδούς των ασθενών, το οποίο θα επιδεικνύεται κατά την είσοδο.

  Στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, και για το διάστημα από Δευτέρα έως Παρασκευή, –8:00-14:00- παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν διενέργειας rapid test, από τις μονάδες ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.

  Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για βαρέως πάσχοντα ασθενή, θα γίνεται συνεννόηση με τον Δ/ντη του εκάστοτε Ιατρικού Τμήματος που νοσηλεύεται για να επιτραπεί η παρουσία ενός συνοδού.

  Στους συνοδούς ασθενών, δίνεται κάρτα η οποία θα επιδεικνύεται στο νοσηλευτικό προσωπικό του Ιατρικού Τμήματος και θα επιστρέφεται στο Νοσοκομείο με το εξιτήριο του ασθενούς.

  Η χρήση μάσκας συστήνεται στους χώρους του Νοσοκομείου, λόγω αύξησης των εποχικών  ιώσεων και  των κρουσμάτων covid-19.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ