Τετάρτη 05.10.2022
More

  ΣΕΠΕ: Αρχίζει ελέγχους σε τουριστικές περιοχές

  Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι μέσα στο Μάιο θα αρχίσει ελέγχους στις τουριστικές επιχειρήσεις για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

  Μέσα στο Μάιο –και νωρίτερα από κάθε άλλη φορά όπως τονίζεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας, – αρχίζουν φέτος στοχευμένοι εντατικοί έλεγχοι σε περιοχές υψηλής τουριστικής έντασης από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

  Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από την Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών Εργασίας με αξιοποίηση των ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και ανεξάρτητα από τους τακτικούς ελέγχους που διενεργούν οι κατά τόπο αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.

  Θα επικεντρωθούν δε σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ακόλουθες περιοχές:

  1. Παράκτιες τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής

  2. Νησιά του Νότιου Αιγαίου, ιδιαίτερα Κυκλάδες και Δωδεκάνησα (Μήλος, Σίφνος, Σέριφος, Ίος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Ρόδος, Κως, Πάτμος, Λέρος).

  3. Κρήτη (Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου).

  4. Νησιά Ιονίου (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα).\u0009

  5. Παράκτιες τουριστικές περιοχές Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική, Πιερία) και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

  Στόχος των ελέγχων, όπως τονίζεται, είναι η διασφάλιση της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας, ιδίως όσον αφορά στην αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, στην τήρηση των χρονικών ορίων εργασίας, θέματα αμοιβών, αδειών και λοιπών παροχών εργασίας καθώς και ζητήματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ