Σάββατο 21.05.2022
More

  Σκέρτσος: Το 61,1% των ενήλικων έχει εμβολιαστεί πλήρως -Τα ποσοστά ανά ηλικία

  Ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας στο Facebook

  Το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εν μέσω της μετάλλαξης Δέλτα, όπως τονίζει μέσα από ανάρτησή του στο facebook o Άκης Σκέρτσος.

  Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο, από σήμερα υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος το 61,1% των ενήλικων πολιτών έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του πρόγραμμα, ενώ το 65,1% έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση.

  Ο κ. Σκέρτσος παράλληλα παρουσίασε δεδομένα που δείχνουν πως η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας στη διάρκεια του τέταρτου κύματος είναι σημαντικά μικρότερη από την αυτή στα προηγούμενα κύματα, με τον εμβολιασμό και το εκτεταμένο testing να παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

  Τα στοιχεία που παρουσιάζει ο Άκης Σκέρτσος

  Καθώς βρισκόμαστε ήδη στην 7η εβδομάδα από την έναρξη του 4ου κύματος της πανδημίας, είναι σημαντικό να αξιολογήσουμε την επίδραση του εμβολιασμού στην προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τους εξής παράγοντες:

  αντιμετωπίζουμε μια πολύ πιο επιθετική μετάλλαξη του ιού από τις προηγούμενες (έως 100% πιο μεταδοτική από την αρχική εκδοχή του)
  η οικονομία και η κοινωνία λειτουργούν χωρίς lockdown
  5,8 εκ. ενήλικοι πολίτες (δηλαδή 65,1% των ενηλίκων) έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση ή έχουν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού και 61,1% των ενηλίκων πολιτών έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.
  Ας δούμε πρώτα τα μεγέθη του εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα (με τουλάχιστον μια δόση ή κλεισμένο ραντεβού):

  ✅ 12-17 ετών 👉🏻 52.127 ανήλικοι ή 7,2% επί του ηλικιακού group

  ✅ 18-29 ετών 👉🏻 618.305 πολίτες ή 44,1% επί του ηλικιακού group

  ✅ 30-44 ετών 👉🏻 1.196.972 πολίτες ή 56,1% επί του ηλικιακού group

  Η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ