Τετάρτη 03.03.2021
More

  Στήριξη από το θέατρο και τα σινεμά ως τα ΚΤΕΛ

  Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και των συναυλιών όπως και για τα τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ μελετά η κυβέρνηση.

  Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, άμεσα προχωρά νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να αγοράζει ένα σημαντικό ποσοστό των εισιτηρίων σε θέατρα, κινηματογράφους και συναυλίες. Μετά το τέλος της πανδημίας θα επιστρέφονται με την μορφή κοινωνικού εισιτηρίου.

  Παράλληλα, προχωρά η έκδοση ΚΥΑ για την οικονομική αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ για τις κενές θέσεις που υποχρεούνται να έχουν λόγω της πανδημίας.
  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι δεδομένου ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει πότε θα τελειώσει η πανδημία, η κυβέρνηση έχει ήδη δημιουργήσει “εργαλεία” για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται και τα οποία θα χρησιμοποιούνται μέχρι να λήξει η πανδημία και συμπλήρωσε ότι δεδομένης της κατάστασης που δημιουργείται θα υπάρχουν διορθώσεις.

  Με βάση το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) επιτρέπονται, μόνο με έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ζωντανά θεάματα και ακροάματα και λοιπές παραστατικές τέχνες εφόσον στους ανοικτούς χώρους :
  – η πληρότητα φτάνει το 30% και
  – είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας
  Για τους κλειστούς χώρους προβλέπεται:
  – 30% πληρότητα και υποχρεωτική χρήση μάσκας όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

  Το λιανεμπόριο

  Στο μεταξύ, σε απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα για τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την επόμενη φάση της πανδημίας, είπε ότι το λιανεμπόριο δεν είναι πηγή ανησυχίας για υπερμετάδοση του ιού, σημειώνοντας ότι και στις κόκκινες περιοχές το λιανεμπόριο θα δουλεύει. «Άρα ορισμένοι κλάδοι, όσο μπαίνουμε ακόμη και σε χειρότερη επιδημιολογική εικόνα, μπορεί να μην πληγούν τόσο, ενώ σε άλλους κλάδους μπορεί να είναι πιο δραστικά τα μέτρα, όπως για τα παράδειγμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κάθε φορά θα αξιολογούμε και δεδομένα και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την οικονομία γιατί έχουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτούμε τις ανάγκες του κράτους με ιστορικά χαμηλά επιτόκια από τις αγορές» υπογράμμισε.

  Τόνισε ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος τηρεί τα μέτρα και όσοι λίγοι ασυνείδητοι τα παραβιάζουν θα τιμωρούνται με πρόστιμο και κλείσιμο, για να μην ωφελούνται λίγοι πονηροί σε βάρος των πολλών συνεπών.
  Ξεκαθάρισε δε ότι δεν εξετάζει η κυβέρνηση να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ούτε περιορισμό κυκλοφορίας μόνο για τους άνω των 65 ετών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ