Παρασκευή 23.07.2021
More

  Στους δρόμους κατά της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων

  Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη βγάζει τους εργαζόμενους στους δρόμους

  Γενικός συναγερμός έχει σημάνει για την Πέμπτη ημέρα γενικής απεργίας για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις τρομερές αλλαγές που φέρνει ο υπουργός προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Κώστης Χατζηδάκης.

  Η 10η Ιουνίου είναι μέρα ορόσημο για το μέλλον του νομοσχεδίου που εγείρει σθεναρές αντιδράσεις σε όλους τους εργασιακούς κλάδους γιατί ουσιαστικά προχωρά σε ριζικές αλλαγές που ξεκινούν από το οκτάωρο και φτάνουν μέχρι τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις αργίες και πολλά άλλα.

  ΑΔΕΔΥ, και δεκάδες συνδικαλιστικές ενώσεις και σωματεία καλούν σε γενική συστράτευση καθώς τα μηνύματα από την συμμετοχή στην απεργία πρέπει να είναι μαζικά και ξεκάθαρα.

  Το κοινό ραντεβού είναι στο Εργατικό Κέντρο των Ιωαννίνων, στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

  Στην πυρά το νομοσχέδιο

  Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ΝΤ Ιωαννίνων Χρίστος Γρίβας καλεί όλους να βρεθούν στις επάλξεις και να αγωνιστούν από κοινού για την διατήρηση του 8ωρου και πολλών άλλων εργασιακών δικαιωμάτων.

  «Η κυβέρνηση από την πρώτη ημέρα έδειξε τα σχέδιά της. Το σχέδιο Πισσαρίδη ακολούθησε το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Θέλουν 10ώρες δουλείας, 150 ώρες υπερωρία, με 20% λιγότερη προσαύξηση στην αμοιβή. Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.   Απελευθέρωση απολύσεων ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου.  Ηλεκτρονικό φακέλωμα στα σωματεία και κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας» είπε καλώντας όλους στις επάλξεις.

  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων με τον πρόεδρο Κώστα Παργανα αλλά και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων Στέφανος Μιχάλης κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς να βρεθούν στην απεργία και την πορεία που θα γίνει διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο και όσα επιχειρεί να αλλάξει και στον δημόσιο τομέα. Αλλαγές σαρωτικές, όπως είπαν.

  Στο ίδιο πλαίσιο και το κάλεσμα του Αντώνη Μαυράκου από τους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απεύθυνε μαζικό κάλεσμα συμμετοχής.

  Ο Αλέξανδρος Μπαλακέρας από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ) εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική κατά της πολιτικής της κυβέρνησης που επιχειρεί να καταστρατηγήσει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που έχουν κατοχυρωθεί «να μην τους αφήσουμε να περάσουν αυτό το νομοσχέδιο» ανέφερε.

  Και οι δημοσιογράφοι στην απεργία

  Οι δημοσιογραφικές ενώσεις όλης της χώρας, και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ηπείρου-Πελοποννήσου-Νήσων, καθώς οι ενώσεις εργαζόμενων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, απεργούν στις 10 Ιουνίου, συμμετέχοντας στη μεγάλη κινητοποίηση για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο εργασιακό τοπίο.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ