Δευτέρα 20.09.2021
More

  Συναγερμός στην κυβέρνηση για τη μη τήρηση των μέτρων

  «Δεν τελείωσε η πανδημία, θα αυξηθούν οι έλεγχοι»

  Προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση και τους ειδικούς οι εικόνες χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων για τον κορωνοϊό από την περασμένη Παρασκευή, με το τέλος του lockdown.

  «Το άνοιγμα δεν είναι εφησυχασμός», λένε κυβερνητικά στελέχη και διευκρινίζουν πως η ανάγκη των πολιτών να βγουν από το σπίτι, να πάνε για ψώνια, να πάνε καφέ ή για φαγητό έξω, να κάνουν μία εκδρομή στο εξοχικό ή σε κάποιο κοντινό προορισμό, σχηματίζει μια εικόνα πως για κάποιους η πανδημία τελείωσε με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

  Ωστόσο η συμπεριφορά χαλάρωσης των υγειονομικών μέτρων, όπως συνωστισμός σε καφέ και μπαρ, η μη χρήση μάσκας και η κατάργηση των αποστάσεων, εγκυμονεί κινδύνους, με τους ειδικούς να σημαίνουν συναγερμό, καθώς ο κορωνοϊός παραμένει ενεργός στην κοινωνία και μπορεί να υπάρξει διασπορά.

  Ένταση των ελέγχων και πρόστιμα όπου δεν τηρούνται τα μέτρα

  Στην προσπάθεια να μη γίνουν βήματα πίσω, ειδικά τώρα που ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά η οικονομία και η χώρα σταδιακά επιστρέφει στην κανονικότητα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα παραμείνουν σε επιφυλακή προκειμένου να διαφυλάξουν ότι θα τηρούνται τα μέτρα.

  Υπενθυμίζεται πως η χρήση της μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους (εργασία, καταστήματα, υπηρεσίες κ.λπ.), σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και στο αυτοκίνητο, και μάλιστα προβλέπεται πρόστιμο για τους παραβάτες. Αντιστοίχως, παραμένει σε ισχύ και το ωράριο περιορισμού των μετακινήσεων από τις 00:30 έως τις 5:00.

  Να αποφευχθούν τοπικά lockdown

  Από τη μια πλευρά οι ειδικοί ανησυχούν για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενώ ζητούν ιδιαίτερη προσοχή από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της χώρας προκειμένου αποφευχθούν τοπικά lockdown, όπως στην περίπτωση της Καλύμνου -καθώς η παράταση των ειδικών περιοριστικών μέτρων ισχύει εκεί έως και τη Δευτέρα 24/05/2021.

  Θα ενταθεί η αστυνόμευση

  Παράλληλα κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως το άνοιγμα των δραστηριοτήτων μπορεί να φέρει αύξηση σε κρούσματα εγκληματικότητας, γι’ αυτό και η αστυνόμευση θα ενταθεί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ