Δευτέρα 24.06.2024
More

  Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες σήμερα – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

  Άστατος παραμένει για ακόμη μία ημέρα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και σήμερα, παρότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

  Σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo για τον καιρό σήμερα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας, από το μεσημέρι και έπειτα. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ η αφρικανική σκόνη όπως όλα δείχνουν επιστρέφει, με ελαφρά αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα.

  Αναλυτικότερα όπως αναφέρει το Meteo, τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά της Πίνδου, της Κρήτης και στη Δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα. Σημειώνεται πως τις ίδιες ώρες της ημέρας, υπάρχει πιθανότητα  σποραδικών βροχών και στην υπόλοιπη Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία. Σε ότι αφορά τη θερμοκρασία, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 14 έως 28, στη Θεσσαλία από 13 έως 28, στη Στερεά και Πελοπόννησο από 14 έως 28 και στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

  Στα νησιά του Βορείου Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 29, στις Κυκλάδες από 17 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 25 και τέλος στην Κρήτη από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, στις Κυκλάδες κατά τόπους έως 6 μποφόρ και στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 μποφόρ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ