Σάββατο 20.07.2024
More

  Τέλος η μάσκα και στους εσωτερικούς χώρους -Από πότε καταργείται

  Τέλος και στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρης 

  Οπως ανακοίνωσε νωρίτερα σε δηλώσεις του από το υπουργείο Υγείας έως τις 31Μαΐου παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Στη συνέχεια θα είναι προαιρετική η χρήση της από τους πολίτες.

  Τέλος η υποχρεωτική χρήση της μάσκας -Πού θα συνεχίσει να υφίσταται

  Πρακτικά αυτό σημαίνει πως είτε στη διασκέδαση, είτε για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα, είτε ακόμα και στο χώρο εργασίας, οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέγουν αν θα φορούν μάσκα για τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται πάντως πως οι επιστήμονες τονίζουν ότι σε περιπτώσεις συνωστισμού θα πρέπει να γίνεται χρήση της μάσκας.

  Ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό τι θα ισχύει με τη χρήση της μάσκας σε Μέσα Μεταφοράς, ταξί και αυτοκίνητα. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η υποχρέωση χρήσης μάσκας θα εξακολουθήσει να υφίσταται για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  Ενα μήνα νωρίτερα από την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, δηλαδή από την 1η Μαΐου έως και την τελευταία ημέρα του Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.

  Σύσταση για χρήση μάσκας όταν υπάρχει συνωστισμός

  Σημειώνεται πάντως ότι τόσο οι ειδικοί, όσο και ο υπουργός Υγείας τονίζουν πως υπάρχει σύσταση για τη χρήση της μάσκας ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, εκεί που θα υπάρξει συνωστισμός, κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα.

  Αναλυτικά η άρση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

  Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πιο θα ισχύει με την άρση των μέτρων για των κορωνοϊό από την 1η Μαΐου έως και το τέλος Αυγούστου, ενώ επεσήμανε πως τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

  Συγκεκριμένα:

  • Από 1η Μαΐου εως 31/8 αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού σε όλους τους χώρους
  • Από 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι για να πηγαίνουν στην εργασία τους θα κάνουν μόνο ένα self test την εβδομάδα
  • Απο 3η Μαΐου καταργείται η υποχρέωση για self test στα σχολεία
  • Από 1η Μαΐου εως 31/8 καταργείται το όριο σε κάθε κλειστό χώρο
  • Το Πάσχα θα εορταστεί με τα σημερινά μέτρα με μάσκα σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
  • Από 1η Ιουνίου σταματάει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ