Κυριακή 26.06.2022
More

  Θεμιστοκλέους: Νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα ενόψει του καλοκαιριού

  Κινούμαστε προς επιστροφή στην κανονικότητα, για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

  Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών αναφορικά με το «ξεκλείδωμα» κι άλλων ελευθεριών.

  «Επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα» είπε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, θα δώσει «αύριο ή μεθαύριο» τον «οδικό χάρτη» για το πώς θα κινηθούμε «μέχρι τον Σεπτέμβριο ή τους επόμενους μήνες».

  «Η κατεύθυνση είναι ότι πάμε προς επιστροφή στην κανονικότητα» επανέλαβε και ξεκαθάρισε πως οι νέες «ελευθερίες» θα αφορούν τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους.

  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως η χώρα οδεύει προς ένα «καλοκαίρι άνευ πιστοποιητικών».

  Πώς θα εορταστεί το Πάσχα

  Όσον αφορά στο Πάσχα και το πώς θα γίνει ο εορτασμός του, δήλωσε πως δεν θα έχει καμία διαφορά με τις τωρινές συνθήκες, σχολιάζοντας πως και σήμερα δεν είναι πολλοί οι περιορισμοί που παραμένουν σε ισχύ.

  Οι πολίτες, όπως διαβεβαίωσε, θα μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στις εκκλησίες.

  Πορεία εμβολιασμών

  Ο κ. Θεμιστοκλέους, παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πορεία των εμβολιασμών, ενημερώνοντας πως εντός της εβδομάδας θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού για την τέταρτη δόση κι άλλων ηλικιακών ομάδων.

  Ειδικότερα, είπε πως αύριο, Τετάρτη, θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 70-79 και την Παρασκευή αυτή για τους 60-69.

  Τα ραντεβού για τη «δεύτερη αναμνηστική δόση», όπως τη χαρακτήρισε, είναι ήδη 40.000.

  Ξεκαθάρισε πως η τέταρτη δόση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά υπάρχει σύσταση για τη χορήγησή της, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει απόφαση για εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού από τον Σεπτέμβριο καθώς «δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ