Τρίτη 28.05.2024
More

  Θεσσαλονίκη: 4 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή σε γιατρό που ζητούσε «φακελάκια» 

  Γιατρός καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών

  Γιατρός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, επειδή εισέπραττε «φακελάκια» από ασθενείς του, στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, προκειμένου να παρακάμψει τη λίστα αναμονής στα χειρουργεία.

  Το δικαστήριο ανέστειλε την ποινή για τρία χρόνια, υπό τον όρο της εμφάνισής του, μία φορά το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου όπου διαμένει.

  Το κατηγορητήριο περιελάμβανε 16 καταγγελίες χρηματισμού, για 11 από τις οποίες κρίθηκε ένοχος (κατ’ επάγγελμα) και για τις υπόλοιπες πέντε αθωώθηκε. Οι πράξεις τελέστηκαν κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 έως τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους, ενώ τα ποσά που έπαιρνε, κατά τη δικογραφία, κυμαίνονταν ανάλογα με την περίπτωση από 800 έως 1600 ευρώ.

  Το δικαστήριο τον έκρινε επίσης ένοχο για την πράξη της απόπειρας απειλής και εκφοβισμού, σε τρεις περιπτώσεις (αθωώθηκε για άλλες τρεις), επειδή όταν ξεκίνησε η εις βάρος του ποινική έρευνα απειλούσε τους μάρτυρες – ασθενείς και συγγενείς τους, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον του.<

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ