Τρίτη 16.04.2024
More

  Θεσσαλονίκη: Φυλακίστηκε 47χρονη για τηλεφωνικές απάτες 280.000 ευρώ

  Υποστηρίζει πως είχε συνεργούς οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί

  Στη φυλακή οδηγήθηκε μία 47χρονη στη Θεσσαλονίκη, για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος πολλών ατόμων από τις οποίες απέσπασε χιλιάδες ευρώ.

  Η 47χρονη με καταγωγή από τη Βουλγαρία, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία για τηλεφωνικές απάτες με θύματα κυρίως ηλικιωμένα άτομα, με πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων σε δήθεν τροχαία ατυχήματα. Καταδικάστηκε σε 8ετή κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικό, ωστόσο υποστηρίζει πως όσα έκανε ήταν με εντολή συνεργών της.

  Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής συνεργοί της επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα, και εισέπρατταν τα χρήματα και τα κοσμήματα που υποτίθεται ότι προορίζονταν για τη διενέργεια πολυδάπανων χειρουργείων. Η ίδια κρίθηκε ένοχη για οκτώ περιπτώσεις απάτης και επιπλέον δύο σε απόπειρα, με συνολική λεία γύρω στις 280.000 ευρώ. Οι περισσότερες απάτες έγιναν το 2019 στη Θεσσαλονίκη ωστόσο η δική της εμπλοκή έγινε γνωστή τέσσερα χρόνια αργότερα.

  Κατά τη διάρκεια της απολογίας της αποδέχθηκε τις ενέργειές της, δηλώνοντας όμως άγνοια για την απάτη. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως πίστευε ότι εισπράττει μετρητά και τιμαλφή που αντιστοιχούσαν σε ποσά τα οποία είχαν δανειστεί οι παθούσες από τοκογλύφους στην πατρίδα της, παίζοντας τζόγο σε καζίνο της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, τα μετρητά και πολύτιμα αντικείμενα τα μετέφερε στη Βουλγαρία, όπου τα παρέδωσε στους συνεργούς της, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ