Τρίτη 04.10.2022
More

  Θεσσαλονίκη: Ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω κορωνοϊού

  Γεμίζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με νέα περιστατικά κορωνοϊού, με τη μετάλλαξη Δέλτα να εξαπλώνεται διαρκώς, ακόμη και σε μικρότερες ηλικίες.

  Όπως λένε στο GRTimes, οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων των νοσοκομείων Παπαγεωργίου, Παπανικολάου και Ιπποκράτειο, μόνο αισιόδοξα δεν είναι τα «μηνύματα» που έρχονται από τις δομές υγείας της Θεσσαλονίκης, οι οποίες μετά από μια μικρή ανάπαυλα στις αρχές του καλοκαιριού, άρχισαν να δέχονται σταδιακά αυξανόμενες πιέσεις με όλο και περισσότερα κρούσματα.

  Την ίδια ώρα, αυξάνονται ραγδαία οι εισαγωγές νέων περιστατικών κορονοϊού, με «πρωταγωνίστρια» τη μετάλλαξη Δέλτα.

  Είναι ενδεικτικό πως:

  • Στις 15 Αυγούστου είχαν εντοπιστεί 1888 κρούσματα πανελλαδικά, ενώ τα 167 ήταν από τη Θεσσαλονίκη
  • Στις 16 Αυγούστου, οπότε είχαν ανακοινωθεί 2218 κρούσματα σε όλη τη χώρα, τα 216 ήταν στη Θεσσαλονίκη
  • Στις 17 Αυγούστου με 4206 κρούσματα, τα 323 ήταν στη Θεσσαλονίκη
  • Και χθες 18 Αυγούστου, από τα 3442 κρούσματα στη χώρα, τα 319 αφορούσαν στη Θεσσαλονίκη.

  Όπως προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία του ΕΟΔΥ, με την επιστροφή των πολιτών από τις διακοπές, μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα στην πόλη έχουν διπλασιαστεί, με κάποια από αυτά να καταλήγουν στα νοσοκομεία, τα οποία ετοιμάζονται σταδιακά για ένα νέο μεγάλο κύμα πανδημίας.

  Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

  Στη διάρκεια της εφημερίας του, που ολοκληρώθηκε σήμερα στις 8.00 πμ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Παναγιώτη Τουχτίδη, έγιναν περίπου 20 νέες εισαγωγές (εκκρεμούσαν και κάποια αποτελέσματα από ασθενείς στη βραχεία νοσηλεία), ενώ στους απλούς θαλάμους νοσηλείας, στις δύο κλινικές Covid, βρίσκονται 52 ασθενείς. Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ είναι επτά.

  Όπως λέει ο κ. Τουχτίδης στο GRtimes.gr, υπάρχει μια αυξητική τάση, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό είναι πως οι ηλικίες που καταλήγουν στο νοσοκομείο πλέον, είναι από 15 έως 95, ενώ στο Παπαγεωργίου νοσηλεύεται με κορωνοϊό και ένα παιδάκι 35 ημερών.

  Νοσοκομείο Παπανικολάου

  Αύξηση που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να είναι ραγδαία, καταγράφεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

  Όπως λέει στο GRTimes η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Ελένη Σιώτου, μέχρι και χθες ήταν σχεδόν γεμάτη η μια ΜΕΘ που έχει 18 κλίνες, με περιστατικά Covid, η Β` ΜΕΘ έχει συνήθη περιστατικά από χειρουργεία κτλ, ενώ η Γ` που είναι η καινούρια, δεν έχει ανοίξει ακόμα.

  Σταδιακή και όχι ραγδαία αύξηση καταγράφεται μέχρι στιγμής και στις απλές Απλές νοσηλείες Covid.

  Νοσοκομείο Ιπποκράτειο

  Αυξητική είναι η τάση που καταγράφεται και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

  Όπως λέει στο GRTimes, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Χρήστος Τζελέπης, από εκεί που το νοσοκομείο είχε φτάσει να νοσηλεύει στις απλές κλινικές 10 άτομα, πλέον έχει περίπου 50 με 55 άτομα, ενώ η ΜΕΘ που έχει 15 κρεβάτια, είναι σχεδόν γεμάτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ