Δευτέρα 18.10.2021
More

  Το email που πήρε δεν ήταν αυτό που νόμιζε – Του κόστισε 11.680 ευρώ

  Μία ακόμη μεγάλη διαδικτυακή απάτη

  Μία ακόμη μεγάλη διαδικτυακή απάτη έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες στο Αγρίνιο, με θύμα έναν επαγγελματία.

  Ο άνδρας, έλαβε e-mail από τον υποτιθέμενο προμηθευτή του από τη Γερμανία, όμως τελικά ήταν επιτήδειοι που του απέσπασαν 11.680€.

  Σύμφωνα με το karvasaras.gr, ο 36χρονος επαγγελματίας ο οποίος κατήγγειλε το περιστατικό χθες στο ΑΤ Αγρινίου, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων οι οποίοι στο συγκεκριμένο e-mail χρησιμοποίησαν τα στοιχεία (ονομασία κλπ) Γερμανικής εταιρίας που προμηθεύει την επιχείρησή του και του απέσπασαν 11.680€ για προϊόντα που θέλησε να αγοράσει ο επαγγελματίας από τον υποτιθέμενο προμηθευτή.

  Τελικά ο άνδρας αφού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πραγματικό προμηθευτή για να βεβαιωθεί ότι έλαβε την παραγγελία και τα χρήματα, ενημερώθηκε ότι ουδέποτε έλαβε ένα τέτοιο e-mail από την εταιρεία, η οποία φυσικά δεν εισέπραξε τέτοιο χρηματικό αντίτιμο.

  Πλέον από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για τη διασταύρωση των στοιχείων του επιτήδειου που προσποιούμενος τον προμηθευτή απέσπασε το χρηματικό ποσό από τον επαγγελματία, αφού σε βάρος του έχει σχηματιστεί η σχετική δικογραφία για απάτη.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ