Δευτέρα 22.04.2024
More

  «Τουρισμός για Όλους»: Εντός της ημέρας τα αποτελέσματα

  Πώς θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι

  Μέσω email θα ενημερωθούν οι τυχεροί που κληρώθηκαν τη Δευτέρα και θα λάβουν το voucher των 150 ευρώ για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».

  Εντός της ημέρας αναμένεται να αναρτηθούν οι πίνακες με τους 200.000 δικαιούχους που κληρώθηκαν για το voucher των 150 ευρώ του προγράμματος Τουρισμός για Όλους.

  Ωστόσο, όσοι πολίτες δεν κατάφεραν να αναδειχθούν τυχεροί σε αυτή την πρώτη κλήρωση θα έχουν εκ νέου την ευκαιρία, καθώς αναμένεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου να πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση.

  Αυτή η νέα κλήρωση, όπως ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για φθηνές διακοπές, με βάση την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων.

  Να τονιστεί εξάλλου ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση. Συνολικά, οι αιτήσεις έφτασαν το 1,2 εκατομμύρια.

  Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

  • στην ηλεκτρονική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr
  • η εξαργύρωση μπορεί να γίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, αλλά δεν ισχύει για εισιτήρια και εστίαση.
  • η τράπεζα θα ενημερώσει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού.

  Τα ποσά των voucher

  • Αυξημένη επιδότηση 150 ευρώ ανά δικαιούχο (από 120 ευρώ που ήταν πέρυσι).
  • Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία άνω του 67%

  Φέτος η κάρτα είναι άυλη και καλύπτει άμεσα το κατάλυμα

  «Φέτος η κάρτα είναι άυλη και καλύπτει άμεσα το κατάλυμα που χρησιμοποιεί ο δικαιούχος. Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” που είχε όριο ατομικού εισοδήματος 16.000 ευρώ και όριο και οικογενειακού εισοδήματος 28.000 ευρώ, συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί, και Τετάρτη θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους δικαιούχους αλλά θα λάβουν και email προσωπικά ο καθένας τους» ανέφερε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη .

  Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.

  Υπενθυμίζεται ότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος είναι η ατομική επιδότηση των 150 ευρώ που εξαργυρώνεται σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα της χώρας, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ