Παρασκευή 30.09.2022
More

  Τρία δωρεάν self test για τους εργαζόμενους

  Στα φαρμακεία εκατοντάδες εργαζόμενοι

  Στα φαρμακεία βρέθηκαν τη Δευτέρα το πρωί εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο προκειμένου να παραλάβουν τα τρία δωρεάν self test για τον κορωνοϊό.

  Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ιωαννίνων από το πρωί της Δευτέρας η προσέλευση ήταν αθρόα καθότι η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι υποχρεωτική.

  «Από τη Δευτέρα 7/6/2021 και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7/6/2021 έως 13/6/2021, οι εργαζόμενοι/ες του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται από τα φαρμακεία  τρία δωρεάν self test, ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του» ανέφερε καλώντας τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν τις οδηγίες που ενδεχομένως υπάρχουν για κάθε επαγγελματικό κλάδο ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάνος Ξενικάκης.

  Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο/η εργαζόμενος/η απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια κ.α., ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στον συμφωνημένο στην ατομική του/ης σύμβαση τόπο εργασίας».

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ