Σάββατο 25.09.2021
More

  Κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία

  Την Πέμπτη 10 Ιουνίου γενικό κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία

  Κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο απεύθυνε το μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ, Χριστίνα Τουλκιαρίδου.

  Κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στην γενική απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιουνίου και στην συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα το πρωί στις 10 στο Εργατικό Κέντρο.

  «Θέλουν να επιβάλουν: 10 έως 13 ώρες δουλείας την ημέρα, έως 78 ώρες την εβδομάδα.  Έως 150 ώρες υπερωρία, με 20% λιγότερη προσαύξηση στην αμοιβή.

  Κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Τηλεργασία χωρίς όρια.Απελευθέρωση απολύσεων ακόμη και μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του εργαζόμενου. Κατάργηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

  Είναι ένα νομοσχέδιο με πάγιες αλλά και νέες απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, με μέτρα κόλαση για τους εργαζόμενους. Εξασφαλίζει στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου να βγει άθικτη και ενισχυμένη από τη νέα οικονομική κρίση, να ξεμπερδεύει μια και καλή με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο, το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις απεργίες και τις εργατικές διεκδικήσεις» αναφέρονται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία.

   

   

  ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ