Παρασκευή 30.09.2022
More

  Τζανάκης για 4η δόση εμβολίου: Πιθανό να κάνουν οι άνω των 70

  Στη νέα έξαρση των κρουσμάτων αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης

  Στη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και στο ενδεχόμενο για 4η δόση εμβολιασμού του πληθυσμού, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1. Εξέφρασε, μάλιστα και τον προβληματισμό του για τα μέτρα που ισχύουν και την συζήτηση για περαιτέρω άρση τους.

  «Βλέπουμε την αύξηση στα κρούσματα, αλλά και την πορεία των λεγόμενων σκληρών δεικτών. Ο παραλλαγή Όμικρον 2 προκαλεί παρατεταμένη ιοφορία», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. «Φαίνεται όμως πως έχουμε τα όπλα να πολεμήσουμε την κατάσταση, εκτός αν μας κάνει κάποια έκπληξη από εδώ και μετά, γιατί μας συνηθίζει σε εκπλήξεις ο ιός», πρόσθεσε.

  Σχετικά με το ενδεχόμενο για 4η δόση εμβολιασμού του πληθυσμού έναντι του κορονοϊού, ο Νίκος Τζανάκης είπε πως «βλέποντας τον αριθμό των θανάτων και τις ηλικίες των ανθρώπων που χάνουν την ζωή τους, νομίζω θα πρέπει να αρχίσει μια συζήτηση ενισχυτικής δόσης, δεν την λέω 4η δόση, και σε άλλα τμήματα του πληθυσμού που είναι ευάλωτα αυτήν την στιγμή».

  «Δεν αποκλείεται για ανθρώπους ηλικίας 70-75 ετών και άνω να πρέπει να γίνει μια τέταρτη δόση», όπως ήδη ισχύει για άλλες κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι ανοσοκατασταλμένοι, είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας. Διευκρίνισε πάντως πως αυτήν την στιγμή, για άλλες ηλικίες δεν υπάρχει κάποια τέτοια συζήτηση στην επιστημονική κοινότητα διεθνώς.

  «Από τον Σεπτέμβριο και ύστερα πρέπει να συζητήσουμε σε νέα βάση για τον εμβολιασμό της κοινωνίας», είπε ακόμη ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα μέτρα που ισχύουν και την συζήτηση για περαιτέρω άρση τους, λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα συνεχίσω να φορώ την μάσκα μου, όπου κρίνω πως χρειάζεται: σε συνωστισμό, στα λεωφορεία, στο μετρό και όπου αλλού κρίνω ότι πρέπει».

   

   

  Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ