Παρασκευή 01.07.2022
More

  Τζανάκης: Οδεύουμε προς αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας το Πάσχα

  Tι είπε για το εμβόλιο της Novavax

  Για σημαντική αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε σήμερα ο καθηγητής Πνευμολογίας, Νίκος Τζανάκης.

  «Έχουμε μέσο όρο θανάτων γύρω στους 60 την ημέρα ενώ στις 20 Ιανουαρίου είχαμε 103 νεκρούς μέσο όρο» ανέφερε στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ, σημειώνοντας, παράλληλα, πως παρατηρείται πτώση άνω των 40% στον αριθμό των διασωληνωμένων.

  Ωστόσο, όπως δήλωσε «ο μόνος δείκτης που παραμένει υψηλά είναι τα καθημερινά κρούσματα» εξηγώντας πως αυτό οφείλεται στην καθημερινή δραστηριότητα.

  Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, ανέφερε ότι «ακόμη και εκεί υπάρχει μία δυναμική πτώσης περίπου 1.000 κρούσματα ανά εβδομάδα».

  Παράλληλα επισήμανε πως οδεύουμε σε μία αργή αποκλιμάκωση, προσθέτοντας πως «μετά το Πάσχα θα είμαστε ακόμα καλύτερα». Ωστόσο, όπως σημείωσε μέχρι τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.

  Το εμβόλιο της Novavax θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της πανδημίας

  Την ίδια στιγμή, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την επιστημονική άποψη ότι η χορήγηση του νέου πρωτεϊνικού εμβολίου της Novavax θα βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όπως διευκρίνισε θα βοηθήσει «γιατί ένας σκληρός πυρήνας ανθρώπων που δεν είχαν διάθεση να κάνουν τα εμβόλια mRNA, μπορούν να εμβολιαστούν με αυτό το εμβόλιο που έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή τεχνική».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ