Δευτέρα 28.11.2022
More

  Β. Κικίλιας: Αναβάθμιση Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων

  Οι εμβολιασμοί προχωρούν ταχύτατα

  «Το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς και πραγματοποιούμε περισσότερους από 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα στη χώρα» τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στην Καλαμάτα, μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της πόλης.

  Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «ήρθε η ώρα για το εθνικό σύστημα υγείας της νέας εποχής».

  Ειδικότερα, αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, ο Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα», τόσο στο νοσοκομείο, όσο στο διασυνδεόμενο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας» κι αναφέρθηκε στους 22.500 εμβολιασμούς που έχουν ήδη γίνει και «μας δίνουν ελπίδα και θάρρος για το μέλλον», στους πάνω από 230 ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που έχουν προσληφθεί στα δύο νοσοκομεία και στις έξι νέες ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας «και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησαν άρτια».

  Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε «την περαιτέρω αναβάθμιση όλων των κέντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων, δια μέσω του επενδυτικού προγράμματος, του μεγαλύτερου που έχει ποτέ υλοποιηθεί στη χώρα, του RRF». Επίσης, όπως ανέφερε, «θα αναβαθμιστούν σε όλα τα επίπεδα τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας», που σημαίνει ότι «μας περιμένει πολλή δουλειά, τεχνικά προγράμματα, οργάνωση και σωστός σχεδιασμός, με βάση έναν νέο χάρτη υγείας για τη χώρα, μετά την τεράστια προσπάθεια, την οποία κάναμε όλοι μαζί και ευχαριστώ πολύ, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό».

  Όπως τόνισε, «ήρθε η ώρα για το εθνικό σύστημα υγείας της νέας εποχής, για το νέο ΕΣΥ, μία ευκαιρία την οποία δεν πρόκειται να χάσουμε».

  Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πρόγραμμα δημόσιας υγείας για τον νομό, οριζόντια για τον πληθυσμό, που έχει να κάνει με προγεννητικό έλεγχο, προσυμπτωματικό έλεγχο, δηλαδή το λεγόμενο screening για τις κρίσιμες νόσους, μαστογραφίες για γυναίκες, PSA για τους άντρες, καρδιολογικές εξετάσεις του υγιούς πληθυσμού.

  «Από εδώ και πέρα θα φροντίσουμε περαιτέρω τη δημόσια υγεία, έτσι ώστε να έχουμε καλύτερη ποιότητα υγείας ως Έλληνες και να καταλήγουμε λιγότεροι στα νοσοκομεία της χώρας σε καλύτερη κατάσταση και με καλύτερη δυνατότητα αντιμετώπισης των περιστατικών» είπε.

  Με αφορμή την πανδημία, ο υπουργός ζήτησε προσοχή από όλους, γιατί ο κορωνοϊός δεν έχει εξαλειφθεί ακόμα «και κινδυνεύουμε από αυτή τη νόσο και από αυτόν τον ιό».

  Όπως συμπλήρωσε, «χρειάζεται προσοχή στις κοινωνικές και επαγγελματικές συναναστροφές, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

  «Εμείς θέλουμε να βοηθάμε μόνιμα και να δίνουμε και άλλους βαθμούς ελευθερίας στους συμπολίτες μας και να αφήσουμε πίσω μας αυτή την τεράστια κρίση δημόσιας υγείας, όμως ζητάμε απ΄ όλους να προσέχουν και να τηρούν τις υγειονομικούς κανόνες, έτσι ώστε να μπορούμε να έχουμε ένα πολύ καλύτερο καλοκαίρι από το περσινό» επισήμανε και προσέθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι ο μεγάλος πλούτος της υγείας, του υπουργείου υγείας, είναι το έμψυχο δυναμικό μας, είναι οι επιστήμονες υγείας είμαι πολύ περήφανος για αυτούς και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει, ειδικά αυτούς τους 15 μήνες εν μέσω Covid» δήλωσε.

  Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, λέγοντας ότι «παρότι αντιμετωπίσαμε αυτή την τεράστια πίεση με τον Covid, δεν έμεινε πίσω καμία άλλη κλινική του νοσοκομείου, δεν υπολειτούργησε καμία άλλη κλινική, νοσηλεύοντας και φροντίζοντας όλους τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη».

  Ο Βασίλης Κικίλιας επισήμανε, τέλος, ότι «το εθνικό σύστημα υγείας είναι χτισμένο και φτιαγμένο κυρίως για τους ανθρώπους που δεν μπορούν, για αυτούς που δεν έχουν και αυτούς είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε».

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ