Κυριακή 01.08.2021
More

  Βατόπουλος: Αβέβαιο το άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα – Δύσκολο να επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα

  Η επιδημιολογική εικόνα θα κρίνει τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με τον καθηγητή

  Η επιδημιολογική εικόνα είναι αυτή που θα κρίνει την απόφαση για το άνοιγμα των Λυκείων, επισήμανε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

  Τα στοιχεία των επόμενων ημερών είναι αυτά που θα κρίνουν την απόφαση, όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  «Θα μπορούσε να γίνει (άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα) αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο», είπε χαρακτηριστικά.

  Όπως σημείωσε υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις. Η μία εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων και η δεύτερη είναι υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι.

  Σημείωσε δε, ότι η διεξαγωγή των self test στα παιδιά δημιουργεί ένα πλαίσιο ασφάλειας.

  Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις του Πάσχα, διευκρίνισε ότι για να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, βασικό στοιχείο είναι το «πού βρίσκεται το χωριό».

  «Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε» είπε χαρακτηριστικά.

  Απαντώντας στο ερώτημα αν η επιτροπή δέχεται κυβερνητικές πιέσεις ο κ. Βατόπουλος απάντησε ότι η επιτροπή ακούει τις εισηγήσεις της κυβέρνησης, γίνεται συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει κάποια πίεση.

  Υπογράμμισε επίσης, ότι ο ίδιος είναι υπέρ της δημοσιοποίησης των πρακτικών των συνεδριάσεων, καθώς η επιτροπή δεν έχει κάτι να κρύψει.

  Η πίεση δεν είναι από την κυβέρνηση αλλά δημιουργείται από την κοινωνία που πρέπει να λειτουργήσει, τόνισε χαρακτηριστικά.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ