Σάββατο 08.05.2021
More

  Βιβλική καταστροφή στην Καρδίτσα- 3 νεκροί, 1 αγνοούμενη

  Η αγωνία συνεχίζεται για την τύχη της 43χρονης που αγνοείται στην Θεσσαλία, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ιανός»

  Αν και από το Σάββατο έχει βρεθεί το αυτοκίνητο της γυναίκας από το Μουζάκι Καρδίτσας, η ίδια ακόμη δεν έχει βρεθεί και η αγωνία παρατείνεται, καθώς οι έρευνες των αρχών δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

  Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε αγνοήσει τις υποδείξεις της αστυνομίας και προσπάθησε να περάσει με το όχημά της ένα πολύ επικίνδυνο πέρασμα, με τα ορμητικά νερά του ποταμού στην περιοχή να την παρασύρουν. Μετά από μία ημέρα βρέθηκε το αυτοκίνητό της, όχι όμως και η ίδια που παραμένει ως η μόνη αγνοούμενη από την κακοκαιρία «Ιανός».

  Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 3 drones της 1ης ΕΜΑΚ, ενώ συμμετέχουν και εθελοντές για τον εντοπισμό της. Το γεγονός ότι η περιοχή έχει πολλούς παραποτάμους, έχει κάνει δύσκολη την προσπάθεια εντοπισμού της, σε συνδυασμό βέβαια με τα νερά που ακόμη είναι σε μεγάλο όγκο.

  Τρεις νεκροί, ασύλληπτες καταστροφές στην Καρδίτσα

  Χθες ο τραγικός απολογισμός από την κακοκαιρία έφτασε τους τρεις νεκρούς, καθώς ο δεύτερος αγνοούμενος, ένας 62χρονος από την Καστανιά Καρδίτσας, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την πυροσβεστική υπηρεσία. Όπως αποδείχθηκε, ο άτυχος άνδρας σκοτώθηκε καθώς κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του και τον καταπλάκωσε. Μία ημέρα πριν έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία μία ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα και ένας 63χρονος κτηνοτρόφος αλβανικής καταγωγής.

  Την ίδια ώρα, τόσο η πόλη της Καρδίτσας, όσο και άλλες περιοχές του Νομού, προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της κακοκαιρίας. Οι καταστροφές είναι τεράστιες καθώς πλημμύρισαν περίπου 5.000 σπίτια, ενώ άλλα κατέρρευσαν και οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

  Σε χωριά όπως το Μακρυχώρι και τα Καλογριανά η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι όγκοι νερού είναι τεράστιοι, με τα συνεργία, αλλά και τους ίδιους τους κατοίκους, να προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους.

  Στο Μουζάκι οι καταστροφές είναι τεράστιες, καθώς έχουν πλημμυρίσει τα σπίτια, ενώ ένα μέρος του Κέντρου Υγείας κατέρρευσε.

  Στον δήμο Παλαμά, η στάθμη του νερού στις κοινότητες Βλοχού και Μεταμόρφωσης είναι σε οριακό σημείο. Πρόκειται για περιοχές που το 1994 πλημμύρισαν με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες. Επίσης, στον ίδιο δήμο, δύσκολη είναι η κατάσταση και στην κοινότητα Καλογριανών, τα οποία έχουν πλημμυρίσει.

  Πάει Καρδίτσα ο πρωθυπουργός, μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες

  Στην Καρδίτσα αναμένεται να πάει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μέσα στις επόμενες ημέρες την περιοχή που έχει πληγεί σκληρά από την κακοκαιρία, για να δει ο ίδιος τις ζημιές που έχει υποστεί. Ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στην πόλη της Θεσσαλίας πριν την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και θα έχει συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, ενώ θα γίνει αποτίμηση των ζημιών και θα αναλυθούν τα μέτρα και το σχέδιο αποκατάστασης της περιοχής.

  Σήμερα στην Καρδίτσα ο Τσίπρας

  Σήμερα εν τω μεταξύ, θα επισκεφτεί την περιοχή ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε θα μεταβεί στην πληγείσα περιοχή, όπου και ο ίδιος θα μιλήσει με τοπικούς φορείς και θα δει το μέγεθος των ζημιών.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ