Τετάρτη 17.04.2024
More

  Ξάνθη: Γάλλος μπήκε μέσα σε τζαμί και έσκισε το Κοράνι

  Καταδικάζουν το περιστατικό το υπουργείο Παιδείας και η Μητρόπολη Ξάνθης

  Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα λουτρά Θερμών στο δήμο Μύκης στην Ξάνθη καθώς ένας επισκέπτης κατά δήλωσή του αναρχικός γαλλικής υπηκοότητας μπήκε στο τζαμί της περιοχής και αφού προξένησε διάφορες φορές, στη συνέχεια έσκισε το Κοράνι. Μάλιστα πήρε μία κουρτίνα και την έβαλε πάνω στο κεφάλι του κυκλοφορώντας μέσα στο χωριό.

  Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία και άνδρες της κρατικής ασφάλειας έφτασα στο σημείο και τον συνέλαβαν.

  Σύμφωνα με το xanthinews.gr, πρόκειται για Γαλλοβούλγαρο περιθωριακό τύπο ο οποίος βρέθηκε στο σημείο χωρίς να έχει ταξιδιωτικά έγγραφα.

  Ο 64χρονος οδηγήθηκε, σήμερα, Παρασκευή στον εισαγγελέα πρωτοδικών Ξάνθης.

  Καταδικάζει το συμβάν το υπουργείο Παιδείας

  Με δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής καταδικάζει το συμβάν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ο σεβασμός στους χώρους λατρείας κάθε θρησκευτικής κοινότητας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Ελλάδα».

  «Οι ασεβείς πράξεις, οι οποίες έλαβαν χώρα σε Τζαμί της ευρύτερης περιοχής της Ξάνθης, είναι απολύτως καταδικαστέες χωρίς αστερίσκους, προξενούν ιδιαίτερη θλίψη σε όλους μας, αλλά, συγχρόνως, χαλυβδώνουν τη θέλησή μας να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο του απόλυτου σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων συμπολιτών μας της Θράκης, την οποία άλλωστε εγγυάται το Σύνταγμα της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Καλαντζής και συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση επέμβασή της και τη σύλληψη του δράστη.

  Μουφτεία Ξάνθης: Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της

  Ανακοίνωση καταδίκης για το συμβάν εξέδωσε και η Μουφτεία Ξάνθης, η οποία εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το έπραξε και η Ελληνική Αστυνομία».

  Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμα τα εξής: «Με αποτροπιασμό και βαθύτατη θλίψη ενημερωθήκαμε ότι σήμερα το απόγευμα ένας Γάλλος πολίτης μπήκε στο Τζαμί των Λουτρών στις Θέρμες Ξάνθης, όπου προέβη σε βανδαλισμούς πάνω σε ιερά αντικείμενα. Προσευχόμαστε ο πολυεύσπλαχνος Αλλάχ να συγχωρέσει αυτόν τον άνθρωπο και να τον φωτίσει ώστε να καταλάβει το λάθος του. Στη Θράκη, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, ευχόμαστε στις χαρές ο ένας του άλλου και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες ο ένας του άλλου. Αυτή τη μοναδικότητα που αποτελεί πρότυπο για ολόκληρη την Ευρώπη θα την υπερασπιστούμε όλοι μαζί».

  Καταδικάζει και η Μητρόπολη Ξάνθης

  Την «επιδειχθείσα ασέβεια έναντι του χώρου λατρείας σε Τέμενος του οικισμού των Θερμών από αλλοδαπό επισκέπτη της ακριτικής περιοχής» καταδικάζει και η Ιερά Μητρόπολις Ξάνθης και Περιθεωρίου. «Δηλώνουμε προς όλους ότι, η Ξάνθη και η Θράκη αποτελούν παγκόσμιο πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης λαών με διαφορετική θρησκεία, η οποία στηρίζεται στον έμπρακτο αλληλοσεβασμό και δεν επιτρέπουμε την ισορροπία αυτή να την διαταράξει κανείς», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ