Πέμπτη 08.12.2022
More

  Υπουργείο Εργασίας: Ξεκίνησε η 2η φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

  Πότε ξεκινά η απογραφική διαδικασία

  Από το Σάββατο 1/10 ξεκίνησε η δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με την υποβολή του εντύπου Ε4 στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

  Συγκεκριμένα, από το Σάββατο ξεκίνησε η δεύτερη φάση εφαρμογής της «Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας», ενώ ακολουθεί από την 1η Νοεμβρίου η απογραφική διαδικασία του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:

  «Το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου, ξεκίνησε, κατά την πάγια διαδικασία, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η προθεσμία υποβολής του Ε4 λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

  Υπουργείο Εργασίας: Από 1/11 θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης

  Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες της χώρας και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του δανειζόμενου προσωπικού.

  Εξαιρούνται οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, κλάδοι στους οποίους εφαρμόζεται ήδη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και έχει ήδη ολοκληρωθεί η απογραφή» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ