Κυριακή 27.09.2020
More

  16.353 επιχειρήσεις έκαναν χρήση των μέτρων

  Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο έκανε χρήση των δυνατοτήτων που πρόσφερε το ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση των απωλειών λόγω της πανδημίας με το γενικευμένο lockdown από τον Μάρτιο και έπειτα.

  Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που απευθύνθηκαν στον οικονομικό υπηρεσιακό μηχανισμό και έλαβαν αποζημίωση είναι αποκαλυπτικά, αφού όπως προκύπτει από αυτά σε όλη την Ήπειρο, χρήση των δυνατοτήτων για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού και για την επιστρεπτέα προκαταβολή έκαναν συνολικά 16.353 επιχειρήσεις.

  Το ποσό που έλαβαν συνολικά οι επιχειρήσεις αυτές ανήλθε σε 47,3 εκ ευρώ, με τη μερίδα του λέοντος, σχεδόν το 55% να αφορά στις επιχειρήσεις των Ιωαννίνων. Από τα Ιωάννινα έκαναν χρήση των δικαιωμάτων αποζημίωσης και επιστρεπτέας προκαταβολής 7.648 επιχειρήσεις που εισέπραξαν 26,2 εκ ευρώ και ακολουθεί η Πρέβεζα με 3.535 επιχειρήσεις και 9,2 εκ. και πιο πίσω οι επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας και της Άρτας.

  Αποζημίωση ειδικού σκοπού

  Τη δυνατότητα αποζημίωσης ειδικού σκοπού της πρώτης φάσης για τους εργαζόμενούς τους, αξιοποίησαν 7.093 επιχειρήσεις των Ιωαννίνων, με το ποσό να φτάνει τα 5,67 εκ. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συμμετείχαν 3.187 επιχειρήσεις, λιγότερες δηλαδή από τις μισές που έθεσαν σε αναστολή τους εργαζόμενους κατά την πρώτη φάση, με το ποσό που καταβλήθηκε να είναι 1,45 εκ. ευρώ.

  Η επιστρεπτέα προκαταβολή

  Τέλος, στη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής στην Ήπειρο για την πρώτη φάση συμμετείχαν 1.337 επιχειρήσεις που εισέπραξαν σχεδόν 11 εκ. ευρώ ενώ στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής συμμετείχαν πολλές περισσότερες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα σε όλη την Ήπειρο συμμετείχαν 2.194 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 1.264 από τα Ιωάννινα, ενώ το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής στη β’ φάση ήταν κάτι παραπάνω από 20 εκ. ευρώ.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Ανοιχτές προοπτικές για την επέκταση και εκτός Ηπείρου

  H Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου εμφανίζεται έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα για την επέκτασή της και εκτός των γεωγραφικών ορίων της Ηπείρου.

  Διασπορά κρουσμάτων σε ορεινό χωριό των Ιωαννίνων- Αύριο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

  Ανησυχία προκαλεί η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων των Ιωαννίνων, που παρουσιάζουν αυξητική τάση τις τελευταίες ημέρες

  315 νέα κρούσματα- Έξι στα Ιωάννινα

  315 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

  Ψυχρό μέτωπο: Στην Ήπειρο οι μέγιστες βροχοπτώσεις

  Ένα ψυχρό μέτωπο, που διασχίζει την Ελλάδα από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προκαλεί βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά  

  Πλημμύρισαν δρόμοι και υπόγεια στα Λακκώματα

  Πλημμύρισαν υπόγεια πολυκατοικιών και καταστημάτων από τη σφοδρή βροχόπτωση

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.