Κυριακή 28.02.2021
More

  2,8 εκ. ευρώ για αποκατάσταση της Μονής Βελλάς

  Μεταξύ των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής

  Και «πράσινο φως» για τη συλλογή στοιχείων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημοπράτηση του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, εφόσον δοθεί η τελική έγκριση από την Ε.Ε.

  Σημαντικές αποφάσεις για έργα αποκατάστασης Ιερών Ναών, αλλά και για τη διαδικασία προετοιμασίας για τη δημοπράτηση του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά, εφόσον δοθεί η τελική έγκριση από την Ε.Ε., έλαβε χθες η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

  Συγκεκριμένα στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, έλαβε αποφάσεις για έργα περιβάλλοντος, οδικών υποδομών και πολιτισμού.

  Ειδικότερα, κατακύρωσε τους διαγωνισμούς και ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων:

  – Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Τ.Δ. Παρακαλάμου Δήμου Πωγωνίου προϋπολογισμού 700.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ανάδοχος: ΣΥΡΜΕΤ Α.Ε.

  – Άμεση αποκατάσταση κατολίσθησης και προστασία ιδιοκτησιών στα όρια της Ηλιόκαλης, προϋπολογισμού 75.406 ευρώ. Ανάδοχος Αθανάσιος Μηλιώνης.

  – Αποκατάσταση Ι.Ν. Γενεσίου Θεοτόκου Ρωμανού, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Συγκούνας ΕΔΕ.

  Επίσης, ενέκρινε τη διαδικασία υλοποίησης των έργων:

  – Προστασία και αποκατάσταση της επαρχιακής οδού από Αγία Κυριακή προς Σούλι από πτώσεις βράχων και λίθων μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν κατά το διάστημα 8-12/01/2021, προϋπολογισμού 395.000 ευρώ.

  – Άμεση συλλογή στοιχείων για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών περιοχής από κόμβο Δολιανών έως Κακαβιά (παροχή υπηρεσιών), προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Η συλλογή στοιχείων είναι απαραίτητη και επείγουσα – όπως ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης – στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη δημοπράτηση του έργου, εφόσον δοθεί η τελική έγκριση από την Ε.Ε..

  Προγραμματικές συμβάσεις
  Ακόμη, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υπογραφή και των εξής προγραμματικών συμβάσεων:

  – Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και του Δήμου Πωγωνίου, για την υλοποίηση της Πράξης «Συντήρηση – Αποκατάσταση υφισταμένων κτιρίων και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου στο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής Παναγίας Βελλάς Ιωαννίνων», συνολικού προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω ΠΔΕ στην Ιερά Μητρόπολη.

  – Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων και της Ιεράς Μητρόπολης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής & Κονίτσης για την υλοποίηση του έργου «Επείγουσα αντιστήριξη σε μνημεία Λάκκα Αώου και Ηλιοχώρι», προϋπολογισμού 55.800 ευρώ.

  – Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, για την υλοποίηση των έργων «Συντήρηση τοιχογραφιών Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ και «Κατασκευή υπογείου συστήματος περιμετρικής αποστράγγισης στο καθολικό της Ι.Μ. Γενεσίου της Θεοτόκου Σιστρουνίου», προϋπολογισμού 5.900 ευρώ.

  – Μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν στο κωδωνοστάσιο του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Ελάτης», προϋπολογισμού 68.200 ευρώ.

   

   

  Επιμέλεια: Βασίλης Λούπας

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ