Παρασκευή 04.12.2020
More

  24ωρη απεργία των Σχολικών Τροχονόμων στις 11 Ιούνη

  Με ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και την πόλη οι Σχολικές Τροχονόμοι ενημερώνουν για το πρόβλημα που έχουν με την άρνηση του Δήμου να τους πληρώσει τους τελευταίους μήνες.

  Σχετική διαμαρτυρία έκαναν την Παρασκευή στο Δημαρχείο. Όπως αναφέρουν: «Τα σχολεία έκλεισαν με κυβερνητική απόφαση λόγω κίνδυνου εξάπλωσης του κορωνοϊού όπως και χιλιάδες άλλοι εκπαιδευτικοί και εργασιακοί χώροι. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε μέριμνα αποζημίωσης των εργαζομένων που ανεστάλη η εργασία τους, για εμάς αυτό δεν έγινε ποτέ.

  Έγκαιρα απευθυνθήκαμε με την βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας ικανοποίηση του αιτήματος μας. Όμως παρά την ομόφωνη απόφαση του, μέχρι και σήμερα η Δημοτική Αρχή της πόλης αρνείται να μας πληρώσει. Την ίδια ώρα, άλλοι Δήμοι της χωράς (π.χ. Πάτρας, Ελασσόνας, Μεσσήνης, Πρέβεζας και αλλού) έχουν πληρώσει τις εργαζόμενες τους.

  Ο Δήμαρχος, μας είπε ότι η οικονομική επιτροπή θα παρανομούσε αν αποφάσιζε την εκταμίευση της αποζημίωσης μας. Γιατί για όλες τις Κυβερνήσεις και τις Δημοτικές Αρχές δεν είμαστε εργαζόμενες, αλλά εθελόντριες. Γι΄αυτούς δεν δικαιούμαστε αμοιβή, παρά μόνο αποζημίωση για τα μεταφορικά μας έξοδα. Τους απαντάμε: Δεν είναι ούτε νόμιμο, ούτε και ηθικό να στερείς το εισόδημα εργαζομένων που με ευθύνη της Κυβέρνησης και του Δήμου δεν παρέχουν όλο αυτό το διάστημα την εργασία τους».

  «Απαιτούμε εδώ και τώρα η Δημοτική Αρχή με πολιτική απόφαση να προχωρήσει στην πληρωμή μας. Οι δημότες αυτής της πόλης δεν έχουν ψηφίσει στις εκλογές ούτε οικονομικές επιτροπές, ούτε υπαλλήλους να παίρνουν αποφάσεις.

  Ταυτόχρονα απαιτούμε και διεκδικούμε να μας αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες. Τώρα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που να μας διασφαλίζει πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες», καταλήγουν.

  Οι σχολικές τροχονόμοι θα μετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στο Εργατικό Κέντρο.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  Εμπόδια και καθυστερήσεις που κρίνουν το πρόγραμμα έργων

  Η συζήτηση κάθε φορά για το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς στο δημοτικό συμβούλιο έχει δύο βασικές παραμέτρους

  Δυσκολεύει την επανένταξη η περίοδος εγκλεισμού

  Αλματώδης αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζήτησαν στήριξη στο ΚΕΘΕΑ το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου

  Τα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων

  Διαβάστε στα πρωτοσέλιδα των γιαννιώτικων εφημερίδων της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου

  45 εκ. ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων από την Περιφέρεια

  Ανακοίνωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

  Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα- 2 εκατ. πολίτες το μήνα

  Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό του πληθυσμού για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ

  Covid 19- Τελικά τι κάνουμε; Ένα κείμενο γροθιά στο στομάχι από τον διευθυντή ΤΕΠ του ΠΓΝΙ

  Ανάρτηση του Διευθυντή Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκου, στο προσωπικό του προφίλ στο facebook σχετικά με τον κορωνοϊό.

  Σενάρια για απαγόρευση της κυκλοφορίας από Τετάρτη

  Στην καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών προσανατολίζεται η κυβέρνηση, ακολουθώντας το πρότυπο της Ισπανίας.

  «Έφυγε» από τη ζωή ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

  Οδύνη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θεόδωρου Νιτσιάκου, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από οικείους του και μεταφέρθηκε με όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας.

  Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

  Στα Γιάννενα φτάνει ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού. Έχει σημάνει συναγερμός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και είναι σε ετοιμότητα η μονάδα Λοιμωδών.

  Ανακοίνωση του ΠΓΝΙ για τον κορωνοϊό

  Ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για τον κορωνοϊό.