Σάββατο 31.07.2021
More

  ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Αδικίες με αναδρομικές οφειλές προς Δήμους

  Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο συναντήθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.

  Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ τόνισε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα κινείται στη σωστή κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της πρωτογενούς παραγωγής και με τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει για τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ και την ηλεκτρονική βάση δεδομένων για τους μελισσοκόμους, με την ονομασία «Εθνικό ηλεκτρονικό μελισσοκομικό μητρώο» και «ατομική μελισσοκομική ταυτότητα», θα βοηθήσει ουσιαστικά τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

  Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι ο Οργανισμός στέκεται στο πλευρό των αγροτών, κατανοώντας τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού και καταβάλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για την έγκαιρη αποζημίωση των αγροτών.

  Ο Σταύρος Καλογιάννης τις τελευταίες ημέρες συναντήθηκε και αντάλλαξαν απόψεις για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και με τα μέλη της διοίκησης της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα με την Μ. Τσουμελέκα και τους Δ. Τσίγγρο και Β. Λιόντο.

  Το προεδρείο της ΔΑΚΕ ανέφερε στον Στ. Καλογιάννη τις αντιρρήσεις του για επιμέρους θέματα του νομοσχεδίου, όπως η πρόβλεψη για 25 μαθητές ανά τμήμα, η απόδοση οργανικών θέσεων κατά προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με θητεία στα πειραματικά σχολεία, η εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία ως ρύθμιση που στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης, ο συλλογικός προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου και η ρύθμιση «live streaming» στα σχολεία.

  Ακολούθησε διάλογος για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ο Σταύρος Καλογιάννης δήλωσε ότι με το νομοσχέδιο προωθείται η επίλυση πολλών χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς που εξέφρασαν τα μέλη του Προεδρείου της ΔΑΚΕ.

  Τέλος, ο Σταύρος Καλογιάννης επανέφερε στη Βουλή το θέμα των βεβαιωμένων αναδρομικών οφειλών προς τους Δήμους, μετά από συνεργασία που είχε με κατοίκους της Ελεούσας. Για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει Αναφορά τον περασμένο Φεβρουάριο καθώς πολλοί είχαν καταβάλει αναδρομικά, από το έτος 2011 έως και το 2019, τα αναλογούντα δημοτικά τέλη και το ΤΑΠ για ηλεκτροδοτούμενα και μη ακίνητα.

  Μεταγενέστερη ρύθμιση, με το Ν. 4647/2019, ρύθμιζε ότι «Βεβαιωμένες οφειλές από φόρους και τέλη προς τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, που αντιστοιχούν σε διαφορές ως προς την επιφάνεια ενός ακινήτου ή τη χρήση αυτού και αφορούν χρονικό διάστημα προγενέστερο της υποβολής δήλωσης καθώς και τα συναφή με αυτές πρόστιμα, διαγράφονται». Επειδή η ρύθμιση ήταν άδικη για όσους ήταν συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, ο Στ. Καλογιάννης επανήλθε ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να αρθεί αυτή η αδικία.

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ